Arbejdsløs sendte trusselsmail til folketingsmedlemmer

Velfærd

13/08/2014 22:49

Nick Allentoft

En 48-årig arbejdsløs mand fra St. Lyngby ved Skævinge er i dag blevet anholdt og sigtet for alvorlige trusler. Det skriver SN.dk og Frederiksborg Amts Avis.

Mandag afsendte den 48-årige en mail til flere kommuner, ministerier og folketingsmedlemmer med titlen »Opråp: Danmarks egen Brevik på vej? - Desperationens og afmagtens handlemuligheder«.

Mailen chokerede bl.a. Liberal Alliances byrådsmedlem i Hillerød Kommune, Marco Oehlenschläger, og han meldte afsenderen til politiet.

- Jeg er chokeret over de indirekte trusler. Man har tidligere set eksempler på personale, der er blevet overfaldet, så det noget, man skal politianmelde for at sikre medarbejderne, siger Marco Oehlenschläger.

Mailen, som Frederiksborg Amts Avis er i besiddelse af, er en blanding af borgerens egne oplevelser som arbejdsløs gennem længere tid og en fiktiv fortælling om et attentat mod et jobcenter. Den fiktive fortælling indeholder blandt andet 10 punkter med en meget konkret beskrivelse af, hvordan en person går ind på det lokale jobcenter og skyder to ansatte i knæet med en pistol. Men det er kun fiktion understreger afsenderen selv, der i brevet skriver, at scenariet er »fri fantasi og fiktion«.

Nordsjællands Politi vil ikke kommentere indholdet i mailen, men pressekoordinator Henrik Suhr siger, at politiet også har opfattet mailen som truende.

- Det er rigtigt, at han gør meget ud af, at det er fiktion, og det skal vi nu have en juridisk vurdering af, samtidig med, at han skal afhøres. Ud fra indholdet i mailen, har vi vurderet, at vi var nødt til at gøre noget, siger Henrik Suhr til Frederiksborg Amts Avis.

Manden blev anholdt kort før klokken 14 på sin bopæl, som samtidig blev ransaget. Hvad der præcist er fundet på bopælen oplyser Nordsjællandsk Politi ikke.

- Men det er ikke epokegørende fund, siger Henrik Suhr.

I mailen angiver afsenderen bl.a., at »Det danske velfærdssamfund er uddøende og i frit fald mod opløsning. De danske politikkere er sammen med kommunerne i fuld gang med at skabe en samfundsgruppe, der kæmper desperat for deres overlevelse. Gruppen omfatter arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere, gensidige forsørgerpligtige, syge, ældre m.m.«

 

 

 

Mest Læste

Annonce