Arbejdstilsynet slår til efter ny voldssag: Bosted skal stramme sikkerhed efter drabsforsøg

Ledelse

22/07/2016 14:29

Nick Allentoft

Arbejdstilsynet har givet bosted i Nordjylland et strakspåbud, efter at en sosu-assistent blev forsøgt kvalt.

Arbejdstilsynet har udstedt et strakspåbud til et bosted ved Hadsund i Nordjylland, hvor en sosu-assistent lørdag blev forsøgt kvalt af en beboer.

Onsdag kunne netmediet avisen.dk fortælle, hvordan en mandlig beboer på Bostedet Visborggaard lørdag aften overfaldt en 47-årig sosu-assistent og tog kvælertag på hende. Sosu-assistenten blev reddet af tililende kolleger, men er stadig sygemeldt.

Torsdag kom Arbejdstilsynet så på uanmeldt besøg på Visborggaard.

- Der blev udstedt et strakspåbud om, at bostedet skal sikre, at medarbejderne ikke udsættes for en voldsrisiko ved udførelsen af socialpædagogisk arbejde i og omkring østfløjens kontor, fortæller en pressemedarbejder fra Arbejdstilsynet.

Formanden for den 47-åriges fagforbund FOA, Dennis Kristensen, er rystet over overfaldet.

- Det er dybt tragisk, at vi bliver ved med at se overfald, efter alle advarselslamper har lyst. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at vi skal blive ved med at se overfald efter overfald, siger Dennis Kristensen til avisen.dk.

Overfaldet på sosu-assistenten er det seneste af en stribe overfald i de sidste år. 

Fem gange i løbet af de sidste fire år, har sådanne overfald kostet medarbejderen livet. Senest i påsken, da en 57-årig ansat blev stukket ihjel af en beboer på bostedet Lindegården ved Roskilde.

- Nu må det her stoppe. Vi kan ikke leve med det store antal trusler og overfald på ansatte i psykiatrien, siger Dennis Kristensen til avisen.dk.

Han håber, at regeringen kommer med reelle forbedringer i det udspil, den har annonceret til august.

/ritzau/

 

 

Mest Læste

Annonce