Sergentelever i Hæren. Foto: Overkonstabel-1 T. Jensen

Både officerer og menige er dybt utilfredse med Forsvaret

Ledelse

27/09/2015 13:28

Nick Allentoft

Mistilliden til Forsvarets ledelse og ministeren er stor blandt de danske officerer, viser ny undersøgelse.

Det står historisk skidt til med trivslen hos de danske soldater. Og det gælder både de menige og officererne, skriver Fyens Stiftstidende. 

For nylig viste en undersøgelse, at 4300 medarbejdere søger aktivt om at komme væk fra Forsvaret, og 7700 medarbejdere er usikre på, om de vil blive i Forsvaret inden for de næste to år.

Nu lander så endnu en bombe under Forsvaret. En helt ny undersøgelse fra officerernes fagforening HOD viser en dyb krise i selve Forsvarets rygrad.

1093 officerer har forholdt sig til 16 udsagn, der er sat op i forhold til to spørgsmål: Hvad er det største problem i forhold til din jobtilfredshed, og hvor mener du, at man hurtigst bør sætte ind med varige løsninger?

To af udsagnene skiller sig ud, og det er ikke et ønske om højere løn eller andre goder.

Militærstøvlerne trykker mest, når det handler om spændet mellem politikernes ønsker til Forsvaret og den virkelighed, officererne er en del af og i forhold til en nærmest ekstrem grad af mistillid til Forsvarets ledelse.

86 procent peger på, at en manglende sammenhæng mellem mål og midler påvirker deres tilfredshed med jobbet i nogen grad eller i høj grad, og hele 82 procent peger tilsvarende på en manglende tillid til Forsvarets ledelse som et problem for tilfredsheden.

Selvom tallene er høje, er formanden for HOD, Niels Tønning, ikke overrasket. 

Han har igennem lang tid forsøgt at råbe Forsvarets ledelse og politikerne på Christiansborg op om Forsvarets krise.

Han vil have forsvarsminister Carl Holst (V) og partierne i forsvarsforliget på banen nu:

- Vi har forsøgt at flage op omkring de her problemer i mere end et år, men der er ikke sket noget. Jeg har en fornemmelse af, at man sådan set erkender, at der er et problem, men når man spørger, om der snart sker noget, får man enten et ikke-svar eller får at vide, at man lige skal have undersøgt tingene lidt nærmere, siger Niels Tønning til Fyens Stiftstidende.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce