Benedikte Kiær fortsætter som borgmester i Helsingør

22/11/2017 05:58

Nick Allentoft

Den tidligere minister beholder borgmesterposten i Helsingør med opbakning fra et bredt flertal.

Helsingørs konservative borgmester, Benedikte Kiær, er klar til fire år mere på posten. Med opbakning fra både Socialdemokratiet, DF, Venstre og De Radikale har hun flertal bag sig, skriver Helsingør Dagblad.

Ifølge avisen er det første gang i Helsingørs nyere politiske historie, at De Konservative og Socialdemokratiet har konstitueret sig sammen.

Socialdemokratiet er gået to mandater frem, mens både Venstre og Dansk Folkeparti hver mister et mandat.

Alle historier om KV/RV17 resultater

Vi har samlet alle historier om valgresultaterne på denne temaside.

Valget endte med 12 mandater til både rød og blå blok i Helsingørs Byråd, mens De Radikale fik et enkelt mandat.

Dansk Folkeparti har før valget meldt ud, at partiet ikke nødvendigvis ville lægge stemmer til fire år mere med Benedikte Kiær som borgmester. Men det har partiet altså gjort alligevel.

Med en fremgang på 2,9 procentpoint til 32,7 procent af stemmerne er De Konservative det største parti i Helsingør byråd.

Benedikte Kiær så en overgang ud til at kunne være presset under valgkampen. Under et byrådsmøde i oktober røg hun nemlig i noget der kunne minde om et skænderi med det socialdemokratiske byrådsmedlem Peter Poulsen.

- Nu skal du lytte. Kig på mig. Vi skal have øjenkontakt. Ellers tror jeg ikke, du hører på, hvad jeg svarer, lød det direkte og kontant fra borgmesteren.

Og videoen fra byrådsmødet blev lagt på Facebook, hvilket førte til debat om borgmesterens ledelsesstil.

Enhedslistens byrådsmedlem Allan Berg Poulsen, der selv var til stede salen, har over for TV2 Lorry beskrevet episoden som "uværdig" for et byråd.

Benedikte Kiær har kommenteret sagen over for Politiken. Hun kalder balladen om videofilmen for en stor omgang "fake news". 

Optagelserne er fra byrådets web-tv, men de er taget ud af sammenhæng og skamklippet, siger hun. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce