Bios fremtid i Syddanmark er usikker

Ledelse

27/08/2015 21:02

Nick Allentoft

Region Syddanmark vil ikke garantere, at Bios kommer til stå for ambulancekørslen i Syddanmark fra september.

Regionsrådsformand i Syddanmark, Stephanie Lose (V), vil ikke længere garantere, at det bliver den hollandske ambulance-operatør, Bios, der kommer til at stå for ambulancedriften i store dele af Syddanmark per 1. september.

Udtalelsen faldt ifølge Fyens.dk på et pressemøde i Odense torsdag aften, der var kommet i stand, efter at det er kommet frem, at selskabet langt fra har nok personale til at udfylde opgaven.

Stephanie Lose oplyser, at den hullede vagtplan, som Bios står med her blot fem dage, inden selskabet overtager ambulancedriften efter Falck, ikke svarer til den vagtplan, som regionen fik præsenteret og godkendte.

- Vi er meget overraskede over, at der alligevel er huller på trods af den meget grundige gennemgang af vagtplanen.

For at få styr på fakta i sagen, foretager regionen sammen med Bios en haste-kulegravning af vagtplanerne. Redegørelsen skal ligge klar fredag, så regionsrådet på et ekstraordinært møde kl. 15 kan få en orientering.

Om sagen siger Stephanie Lose:

- Det ser alvorligt ud.

- Alene det, at der er huller, er alvorligt.

For blot en uge siden forsikrede regionen ellers i et brev til sundhedsminister Sophie Løhde (V), at vagtplanen hang sammen.

Men Stephanie Lose afviser, at regionen har misinformeret ministeren. Og hun understreger, at først onsdag aften fik regionen grund til at betvivle vagtplanen for september. 

- Vi har ikke afgivet forkerte oplysninger i forhold til den viden, vi har haft.

På spørgsmålet fra Fyens.dk, om regionsrådsformanden fortsat har stor tiltro til Bios, svarer hun:

- Jeg har sagt, det her er træls.

Hun understreger, at der ikke drages konklusioner før kulegravningen er færdig.

Regionstoppen understreger samtidig, at det ikke er antallet af reddere, men om beredskabet hænger sammen, der er det afgørende.

Om regionen har en plan B, hvis samarbejdet med Bios ophører, kommenterer Stephanie Lose på denne måde:

- Vi har en række scenarier, vi arbejder med.

Regionens næstformand, Poul Erik Svendsen, understreger på pressemødet, at "der vil køre ambulancer i Region Syddanmark fra på tirsdag."

Ud over hollandske Bios er det planen, at også den private danske ambulance-operatør Responce A/S skal medvirke til ambulancedriften i Syddanmark.

For at skaffe mandskab har Bios hyret flere tyske ambulancereddere. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce