Borgmester: Selvfølgelig kan Westergaard færdes på skole

Ledelse

20/2/15 10:33

Nick Allentoft

Selvfølgelig skal den aarhusianske Muhammed-tegner Kurt Westergaard have lov til at gå til aftenskole-undervisning på en folkeskole. Det siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard til DR Østjylland.

Selvfølgelig skal den aarhusianske Muhammed-tegner Kurt Westergaard have lov til at gå til aftenskole-undervisning på en folkeskole.

- Vi afviser, og nægter at underkaste os, den frygt, som terrorister gerne vil påføre os, siger han.

Kurt Westergaard besluttede i går at opgive at gå til spansk-undervisning, fordi en far - Mads Laumann - er blevet nervøs over, at undervisningen foregår lige ved siden af hans datters skolefritidsordnning på Samsøgades Skole i Aarhus.

- De er bange, og det kan jeg godt forstå. Og jeg kan selvføgelig gøre noget ved det. Så må jeg holde op eller prøve at finde et hold på et andet tidspunkt, siger Kurt Westergaard.

Men det er ikke rimeligt over for Kurt Westergaard, at han må droppe sin undervisning, mener Jacob Bundsgaard.

- Det er i virkeligheden præcist det, terroristerne gerne vil. At skabe utryghed i vores samfund. Og derfor er vi nødt til at insistere på, at selvfølgelig kan Kurt Westergaard også modtage aftenundervisning på en skole. Og vi skal bakke op om en mand, der i årevis har skullet levet med en terrortrussel over hovedet, det er vores samfundspligt, siger borgmesteren til DR Østjylland.