Corydon: Sådan får vi succes med de mange reformer

Ledelse

10/01/2014 09:24

Freja Eriksen

God ledelse i det offentlige er en nøglefaktor, siger finansministeren, som nu vil sætte fokus på området.

I de kommende år skal samtlige ledere i den offentlige sektor have fokus på at "fremme god arbejdsgiveradfærd". Det mener finansminister Bjarne Corydon (S). 

Ifølge finansministeren er de offentlige ledere altafgørende for, at regeringen kan få succes med at opnå de forventede effekter af regeringens mange reformer - blandt andet af folkeskolen og kontanthjælpen, skriver Information.

- Vi kan diskutere reformer, vi kan diskutere økonomiske rammer og styringsmæssige paradigmer, men der er ingen tvivl om, at en nøglefaktor for, at alt, hvad vi taler om, lykkes, er, at der er god ledelse i den offentlige sektor, siger han til avisen. 

- De offentlige ledere skal udfylde det ledelsesrum, de har, så de rent faktisk skaber resultater. Derfor er det naturligt, at vi nu sætter fokus på det, tilføjer Bjarne Corydon ifølge Information. 

Budskabet fra finansministeren blev lanceret på det kommunaløkonomiske topmøde i Aalborg, som Kommunernes Landsforening for 10. gang havde indkaldt kommunernes borgmestre og økonomiudvalgsmedlemmer til.

Ønsket om at "fremme god arbejdsgiveradfærd" i den offentlige sektor kommer efter forårets konflikt om lærernes overenskomst. Bjarne Corydon erkender også, at netop konflikten på lærerområdet har haft indflydelse på regeringens nye fokus:

- Der er en klar sammenhæng. Arbejdsgiveradfærd handler om at udfylde sit ledelsesrum - og at gøre det fuldt og helt. 

- Det skal gøres gennem en ordentlig dialog og et tillidsfuldt samarbejde. Det er to sider af samme sag, og der er ikke blevet mindre behov for det efter det, vi oplevede i foråret, tilføjer finansministeren ifølge Information.

/ritzau/

 

 

Mest Læste

Annonce