Selvom det af og til kneb lidt med at huske de formelle tiltaleformer, så blev årets åbningsdebat i Folketinget en - vil nogen sige - forbavsende fredsommelig affære på 12 timer, hvilket efter Christiansborg-målestokken faktisk hører til i den kortere afdeling.
Debatten blev ellers skudt i gang med noget af en overraskelse, da Socialdemokraternes nye formand, Mette Frederiksen, indtog talerstolen og meldte ud, at partiet nu går ind for at bruge flere penge på dagpengesystemet.
Det er et regulært brud med linjen fra partiets tidligere formand Helle Thorning-Schmidt.
- Det er afgørende, at vi nu får skabt et robust dagpengesystem. På den baggrund er det vores opfattelse, at der vil være behov for yderligere finansiering, lød det fra Mette Frederiksen.
En melding, der dog blev fulgt op af en understregning af, at Socialdemokraterne vil have Venstre med i en aftale på dagpengeområdet.
Men Venstre-regeringen har intet hastværk, fastslog statsminister Lars Løkke Rasmussen:
- Pas nu på med, at man ikke får flyttet sig alt for hurtigt væk fra den ansvarlighed, man selv stod for, da man selv sad i regering, sagde han.
- Jeg har ikke lyst til at kommentere meget håndfast på det, der er blevet sagt om ekstra ressourcer, lød det.
Ellers var det en debat, der var næsten klinisk renset for milliard-problemerne i Skat. Og måske lidt overraskende kom tilstrømningen af asylansøgere til Danmark heller ikke til at spille nogen fremtrædende rolle.
Til gengæld var miljødebatten denne gang et tilbagevendende tema, men frem for alt var de politiske sværdslag præget af valget for få måneder siden. Og ikke mindst de ting, som partierne stillede vælgerne i udsigt op til valgdagen.
Blandt andet blev Dansk Folkeparti udfrittet om partiets krav om, at den offentlige sektor skal vokse med 0,8 procent om året frem mod 2020.
Det er ikke længere et tal, som blå bloks største parti nu regner med at kunne få igennem ved årets finanslovsforhandlinger, der starter allerede fredag morgen.
- Er det rigtigt, at vi ikke når op på en reel vækst på 0,8 procent næste år? Ja, det tror jeg, er rigtigt, sagde Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl under debatten.
- Er det så det samme som, at vi ikke kan løfte de kerneprioriteter, vi har i forbindelse med finanslovsforslaget? Nej, det tror jeg ikke, tilføjede han.
/ritzau/