Brunoe Melgaard Jensen forlader posten som formand for lægerne efter kun halvandet år.

De praktiserende læger skal igen have ny formand

Ledelse

26/03/2015 22:50

Nick Allentoft

Bruno Melgaard Jensen går af som formand for Praktiserende Lægers Organisation efter halvandet år på posten.

Den interne strid om de overordnede linjer i Praktiserende Lægers Organisation (PLO) fører endnu engang til, at forbundet skal finde en ny formand.

Den nuværende formand, Bruno Melgaard Jensen, har besluttet sig for at gå af i forbindelse med det kommende repræsentantskabsmøde 11. april, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

- Min beslutning er truffet ud fra en samlet vurdering af, hvordan den fagpolitiske situation ser ud i PLO lige nu, siger Bruno Melgaard Jensen.

- Jeg har været rigtig glad for at være formand, men det er min vurdering, at jeg ikke vil have mulighed for at føre den politiske linje, som jeg mener er den rigtige for PLO. Og så må konsekvensen være at gå af, tilføjer han.

Med afgangen vil han ikke engang have nået at sidde på posten i halvandet år, efter at han i november 2013 afløste Henrik Dibbern.

Dibbern gik selv af i utide et par måneder forinden i forbindelse med konflikten mellem lægerne og regionerne i spørgsmålet om en ny overenskomst samme år.

Han opfordrede sine medlemmer til at aflevere deres ydernumre, men det blev i stedet Bruno Melgaard Jensens fløj, der dengang havde størst opbakning, og satte sig på den politiske linje. Han fortryder ikke sin beslutning om at blive formand, skriver han:

- Jeg synes, det har været en hård og udfordrende, men også spændende post at varetage, men jeg vurderer, at det her er den rigtige beslutning.

- Og jeg er sikker på, at mine kolleger i bestyrelse og repræsentantskab vil arbejde hårdt og engageret for at sikre vores fag og organisation en god fremtid, slutter Bruno Melgaard Jensen.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce