Dennis Kristensen er tilbage i LO-ledelsen

Ledelse

26/6/14 8:05

Freja Eriksen

FOA-formand Dennis Kristensen forlod i vrede LO-s daglige ledelse i maj. Nu er han tilbage i varmen.

FOA's formand Dennis Kristensen var godt og grundigt træt af at blive holdt udenfor, når regeringen inviterede til LO's forhandlingsudvalg til kaffe. For selv om formanden sad i udvalget, blev han ikke inviteret med.

Men det er slut nu. Dennis Kristensen og LO-formand Harald Børsting er kommet frem til, at det er LO, der bestemmer, hvem der skal være med til vigtige politiske forhandlinger - og ikke politikerne.

- Efter jeg trådte ud har jeg mødtes et par gange med Harald Børsting. Og nu er vi enige om, at det er LO, der udpeger en forhandlingsgruppe - og ikke partierne i Folketinget, siger Dennis Kristensen til Ritzau.

- Vi har fået en fælles forståelse af, at det er LO, der bestemmer, hvem der skal forhandle, siger FOA-formanden, der igen er at finde i LO's daglige ledelse.

Dråben, der fik Dennis Kristensen til at rejse sig fra stolen i LO's daglige ledelse, var, da formændene for den såkaldte LO-partsgruppe under Carsten Koch-udvalget blev inviteret til drøftelser i Beskæftigelsesministeriet. Dog uden Dennis Kristensen.

- Jeg har ikke noget imod, at dem fra LO-ledelsen med partibog hos Socialdemokraterne mødes med andre i partiet og snakker. Men når man har LO-kasketten på, så gælder der andre regler, siger Dennis Kristensen.

- Vi er blevet enige om, at det er slut med at have hemmelige møder, siger FOA-formanden.

FOA, Fag og Arbejde, repræsenterer omkring 191.000 medlemmer hovedsageligt fra den offentlige sektor. Og da Dennis Kristensen smækkede med døren i LO, blev det set som en svækkelse af fagbevægelsen. Men nu er den så samlet igen.

Det var tilbage i 2003, at den daglige ledelse i LO kom til at se ud, som den gør i dag med 10 forbundsmedlemmer og fire LO -folk.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.