Departementschef bliver ny efterretningschef

Ledelse

17/12/15 10:35

Nick Allentoft

Forsvarsministeriets departementschef rykker til FE, hvis chef konstitueres som departementschef.
Forsvarsministeriets departementschef, Lars Findsen, bliver ny chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, oplyser Forsvarsministeriet.   Findsen kom i sin tid til Forsvarsministeriet fra en anden efterretningstjeneste, Politiets Efterretningstjeneste, PET, hvor han arbejdede i fem år.

Stillingen som departementschef i Forsvarsministeriet vil blive slået op. Men indtil videre konstitueres den hidtidige chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Thomas Ahrenkiel, i stillingen.

Findsen blev kendt i en bredere offentlighed under den såkaldte jægerbogssag, hvor ansatte i Forsvaret fabrikerede en arabisk oversættelse af en bog om det danske jægerkops, som Forsvaret i første omgang ikke ønskede skulle udgives.    Forsvaret mente, at bogen indeholdt oplysninger, der kunne skade danske soldaters sikkerhed.   Findsen gjorde sig blandt andet bemærket på et pressemøde tilbage i 2009 med den daværende forsvarsminister Søren Gade (V).   Her svingede departementschefen med et skilt, der skulle minde ministeren om, at der var fundet en arabisk udgave af den kontroversielle bog på nettet. Historien blev over for Folketingets Udenrigspolitiske nævn brugt som argument for, hvor farlig bogen var.   Det viste sig senere, at der var tale om en maskinoversættelse, der var fabrikeret af ansatte i Forsvaret.   Selv om Findsen fik kritik for ikke at have beskyttet sin minister godt nok i sagen, beholdt han sit job i toppen af ministeriet.   Thomas Ahrenkiel, der indtil videre afløser Findsen i Forsvarsministeriet, har før sin tid i Forsvarets Efterretningstjeneste blandt andet arbejdet i Statsministeriet og Udenrigsministeriet.   Forsvarsminister Peter Christensen (V) har kun en kortfattet, skriftlig kommentar til ledelsesrokaden:   - Jeg er tilfreds med ændringen i ledelsen i Forsvarsministeriet.    - Der er mange store og vigtige beslutninger forude på Forsvarsministeriets område, og jeg ser derfor frem til, at stillingen som departementschef bliver endelig besat.   BLÅ BOG: Lars Findsen har tjent seks forsvarsministre Forsvarsministeriets departementschef skal stå i spidsen for Forsvarets Efterretningstjeneste. Navn: Lars Johan Findsen   Alder: 51 år   Uddannelse: Cand.jur. fra Københavns Universitet 1990   Karriere: Begyndte som fuldmægtig i datatilsynet i 1990. I 1993 skiftede han til Justitsministeriet, hvor han arbejdede sig op gennem rækkerne og i 2001 blev kontorchef.    I 2002 blev han udnævnt til politimester og chef for Politiets Efterretningstjeneste. Fra 2007 departementschef i Forsvarsministeriet, hvor han har tjent seks forskellige ministre. 17. december 2015 udnævnt til chef for Forsvarets Efterretningstjeneste.   Kilder: Forsvarsministeriet   /ritzau/

Annonce