Det er stadig dyrest at være dansker i EU

Velfærd

18/12/15 7:14

Nick Allentoft

De danske priser er fortsat langt over resten af EU-landenes. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Alle andre europæere kan glæde sig over, at de priser, de betaler for eksempelvis tv, mad eller en tur i biografen, er lavere end i Danmark. 

Danmark tager nemlig en klar førsteplads i EU, når det kommer til, hvad vi betaler for vores forbrugsgoder. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Statistikken viser, at priserne i Danmark ligger markante 39 procent over gennemsnittet i Europa. Der er langt ned til andenpladsen, som Sverige indtager, på 26 procent over gennemsnittet i de 28 europæiske lande.

Det er specielt en tur i supermarkedet, der koster dyrt for danskere. Målt på føde- og drikkevarer, men eksklusive alkohol, ligger Danmark hele 45 procent over prisgennemsnittet i Europa.

Ikke overraskende er det de østeuropæiske lande, der har de laveste priser. Det billigste land i Europa er Bulgarien, hvis priser ligger 52 procent under det europæiske gennemsnit.

Der er dog ikke langt til europæiske lande, der er dyrere end Danmark. Norge og Schweiz, der står uden for EU, har begge højere priserne end Danmark.

De norske forbrugerpriser er 47 procent højere end det europæiske gennemsnit, mens schweizere må betale 49 procent mere end gennemsnittet.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce