Det siger de om statsministerens åbningstale

Politik

01/10/13 1:00

Freja Eriksen

Organisationerne roser regeringens ambitioner for erhvervsuddannelserne.

Dansk Håndværk: 

- Det er let nok at love, at flere unge får en praktikplads. Men hvis det skal blive virkelighed, må regeringen følge op ved at sikre, at de mange milliarder stat, region og kommune bruger på byggeri, også giver beskæftigelsen hos de små og mellemstore virksomheder. 

- Som det ser ud nu, skaber regeringens anlægsprojekter først og fremmest job hos de store eller hos udenlandske virksomheder, og det er ikke dem, der er motor for skabelse af praktikpladserne, lyder advarslen fra Erik Møbius, direktør i Dansk Håndværk.

Dansk Byggeri:

- Det er meget positivt, at regeringen har ambitioner på erhvervsuddannelsernes vegne. Det lægger op til at indføre adgangskrav på erhvervsuddannelserne. For at blive en god håndværker skal man også kunne læse og regne. Det er på tide, vi får slået det fast, siger administrerende direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen. 

Læs statsministerens åbningstale

HK: 

- Jeg er grundlæggende glad for, at regeringen nu kommer med sit udspil til en reform af erhvervsuddannelserne. De har alt for længe haltet bagefter, og jeg er tilfreds med, at det tegner til, at der kommer adgangskrav. 

- Vi skal have styrket prestigen i erhvervsuddannelserne – og der gør vi kun gennem øget kvalitet og ved at gøre uddannelserne til et tilvalg blandt dygtige unge, siger HK's forbundsformand, Kim Simonsen. 

- Når det er sagt, så er det vigtigt for mig, at der også findes en solid løsning for de mindre uddannelsesparate unge.

FOA: 

Foa hilser intentionerne om en modernisering af erhvervsuddannelserne velkommen.

- Men jeg kan være bekymret for, at den kommende reform ikke vil forbedre, men decideret forringe den største erhvervsuddannelse herhjemme, nemlig social- og sundhedsuddannelserne, siger forbundsformand Denis Kristensen. 

- De er en entydig succes i dag, både i forhold til voksenuddannelse og i forhold til integration. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.