Det siger koranidealist om opstilling til Folketinget

Politik

05/04/2016 14:42

Nick Allentoft

Livet handler om at lære af sine fejl, siger folketingskandidat, som tidligere har fremsat bombetrussel og været medlem af Enhedslisten.

Alternativet opstiller en folketingskandidat, der er tidligere talsmand for den kontroversielle Grimhøjmoske i Aarhus og stod bag bombetrussel, da han gik på universitetet i samme by.

Mandag kom det frem, at 25-årige Mohammad Sabah Ahmad stiller op som folketingskandidat for Alternativet trods sin kontroversielle fortid som talsmand.

Og nu viser det sig, at han også er dømt for en bombetrussel.

- Som teenager fik jeg plettet min straffeattest, da jeg sammen med tre venner – for at undgå en eksamen – indtelefonerede en bombetrussel. Jeg var 19 år, tankeløs, umoden og hensynsløs, og jeg ville gøre det om hundrede gange, hvis jeg kunne.

Læs også: Koranidealist er kandidat for Alternativet

- Jeg meldte straks efter mig selv til politiet og blev dømt for overtrædelse af straffelovens paragraf 266, skriver Mohammad Sabah Ahmad i et debatindlæg i Politiken.

Han nåede at være talsmand for Grimhøjmoskeen i tre dage tilbage i april 2014. 

- Jeg vendte mig, som mange andre unge søgende muslimer mod Grimhøj-moskéen. En moské, der er blevet danmarksberømt i flere omgange, skriver han videre.

Han stoppede samarbejdet, da han ikke mente, at imamerne i moskeen var ærlige over for ham.

Søndag blev han opstillet som folketingskandidat for Alternativet i Storkreds Østjylland, hvor han fortalte om sin fortid. Her blev han valgt med 53 ud af 86 stemmer.

Han forventer, at hans opstilling vil skabe en heftig debat og kalder det "sundt og godt".

- Jeg fortalte også, at jeg på ingen måde deler Grimhøj-moskéens politiske og religiøse holdninger og fortolkninger.

- Hverken stening, kvindeundertrykkelse eller lignende radikale tolkninger af islam hører hjemme i et moderne demokratisk samfund som det danske, skriver han.

Han vil derimod arbejde for demokratiske frihedsrettigheder som lighed, ytringsfrihed, religionsfrihed og homoseksuelles rettigheder.

Mohammad Sabah Ahmad har tidligere været medlem af Enhedslisten, men var aldrig formelt folketingskandidat for partiet.

Alternativet: Ex-Grimhøjtalsmand er blevet klogere Mohammed Sabah Ahmad vil kæmpe for ytringsfrihed og homoseksuelles rettigheder, forsikrer hans nye parti. Kritikken hagler ned over Alternativet, efter at partiet har valgt at opstille Mohammed Sabah Ahmad som ny folketingskandidat i Østjylland.   Mohammed Sabah Ahmad var i en kort periode i 2014 talsmand for den omstridte aarhusianske moské Grimhøjmoskéen, der er kendt for sine ekstremistiske budskaber.   Men kredsformanden for Alternativet i Østjylland, Birgit Hageneier, afviser, at Alternativet er naive, når de lader den tidligere talsmand stille op.   - Jeg mener ikke, at vi er naive. Vi tror på, at folk kan blive klogere, og vi er også villige til at tilgive. Mohammed er den første til at erkende, at han har begået nogle fejl, siger hun.   Birgit Hageneier beskriver Mohammed Sabah Ahmad som en ung, reflekteret mand.   - Han var talsmand for Grimhøjmoskéen i tre dage, men tog derefter afstand fra de mørkemænd. Hans historie viser, at han er blevet klogere, siger hun.   - Han tager klart afstand fra stening og kvindeundertrykkelse, og han har forsikret os, at han vil kæmpe for ytringsfrihed, religionsfrihed og homoseksuelles rettigheder. Det forventer vi selvfølgelig af alle Alternativets kandidater, siger Birgit Hageneier.

Læs også hans eget debatindlæg hos Politiken

/ritzau/

Mest Læste

Annonce