DF parkerer en million indtil mulig svindel er afklaret

Politik

28/10/2016 10:24

Nick Allentoft

EU-Parlamentet vil ikke modtage Dansk Folkepartis penge, og derfor bliver de nu sat ind på en lukket konto. Samtidig har EU-Parlamentet gennemgået Anders Vistisens (DF) regnskab over udgifter finansieret af Meld-støtte, og de kan ikke få det til at stemme.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Efter endnu et møde EU-Parlamentets administration står det klart, at parlamentet ikke vil modtage Dansk Folkepartis tilbagebetaling. 

Derfor overfører Dansk Folkeparti nu knap en million kroner til en lukket konto.

Den vil så stå til rådighed, hvis EU-Parlamentet skifter mening.

Læs mere om DF-skandalen

Vi har samlet alle artikler om DF-skandalen med misbrug af EU-midler på denne temaside. 

Det vil de eventuelt gøre, når EU's antisvindelenhed Olaf har færdiggjort deres undersøgelse af, hvorvidt Dansk Folkeparti har svindlet med støttemidler.

- Nu sætter vi pengene ind på en spærret konto, og så venter vi på, at EU-Parlamentet henvender sig, når de er klar til at absorbere midlerne. Jeg synes, det er uforståeligt. Det er uden for min fatteevne. Men hvis EU-bureaukratiet siger, det er sådan, det skal være. Så må jeg jo respektere det, siger Anders Vistisen, der er DF's gruppeformand i EU-Parlamentet. 

EU-Parlament kan ikke få DF's udgifter til at stemme

- Udgifterne på Anders Vistisens liste blev sammenlignet med de informationer, som parlamentet har, og det var ikke muligt at identificere cirka halvdelen af udgifterne, siger hun.

Sådan lyder det fra Marjory van den Broeke, der er officiel talskvinde for EU-Parlamentet. Dansk Folkeparti har ønsket at betale alle de penge tilbage, som de har fået udbetalt gennem den europæiske partialliance Meld.  Anders Vistisen har regnet sig frem til, at det drejer sig om knap en million kroner.

Men hvis parlamentet kigger på Melds danske udgifter og sammenligner dem med Anders Vistisens liste, kan de ikke få det til at stemme.

- Vi kan simpelthen ikke lave en til en identifikationer af posterne på listen. Det kan ikke lade sig gøre, siger Marjory van den Broeke.

Det betyder dog ikke, at der nødvendigvis er tale om svindel. Det kan skyldes forskellige valutakurser for eksempel, siger talskvinden.

Hun understreger, at parlamentets gennemgang af listen ikke har nogen betydning for det videre forløb.

- Vi gjorde det som en tjeneste for Anders Vistisen, siger hun.

I sidste ende er det Olaf, EU's antisvindelenhed, der i øjeblikket undersøger sagen, der tager stilling til, hvorvidt der har været tale om svindel.

Frank Barrett, der er generalsekretær for ECR-gruppen, som er en konservativ og euroskeptisk gruppe i parlament, var med til mødet torsdag formiddag.

Både Anders Vistisen og Morten Messerschmidt er en del af ECR-gruppen.

Generalsekretæren fortæller, at det var mindre formalia, der gjorde, at regnskabet ikke stemte.

- Parlamentet kunne bekræfte en meget stor procentdel af det, men de havde ikke de fornødne bilag til at kunne bekræfte den sidste del, siger Frank Barrett.

- Det er meget normalt. De har bare ikke alle detaljerne, siger han.

Den udlægning er hovedpersonen selv, Anders Vistisen, enig i.

- De sagde, de havde gennemgået det, de kunne, og at det så ud til at være i overensstemmelse med det, som de kunne efterkontrollere, siger han. 

/ritzau/

 

 

Mest Læste

Annonce

10/12/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.