DI vender forsigtigt tommelen op til ny klimafond

Politik

25/6/14 9:10

Suleman Haider

Regeringens nye klimafond er et fornuftigt tiltag, hvis den gøres nemt tilgængelig, vurderer Dansk Industri.

En grøn klimafond på op mod fem milliarder kroner, som skal sikre grønne arbejdspladser og sænke CO2-udslippet. På papiret en glimrende idé, vurderer Dansk Industri (DI), men fonden skal gøres meget let tilgængelig for at få den ønskede effekt.

- Det skal være et operativt værktøj og ikke et specialprojekt, som er svært for de små og mellemstore virksomheder at få adgang til. Det skal være synligt – sådan at ens normale bank for eksempel kan trække på det, siger Hans Peter Slente, branchedirektør i DI Energi, til Ritzau.

Klimafonden skal gøre det nemmere for både private og offentlige selskaber og institutioner at optage billige lån til grønne investeringsprojekter.

- Energieffektivisering er et område, hvor der faktisk er rentable projekter, som alligevel ikke gennemføres – blandt andet fordi kreditmulighederne ikke er tilstrækkelige, specielt ikke for de små og mellemstore virksomheder, siger Hans Peter Slente og tilføjer:

- Så hvis man kan finde en nøgle til det problem gennem dette initiativ, så er det særdeles positivt, og så vil det uden tvivl øge investeringerne i energieffektivisering.

Staten vil ifølge Politiken bidrage med 80 millioner kroner, mens eksempelvis pensionskasser skal skyde resten af beløbene i fonden. Med statsgarantien forventes fonden at kunne tilbyde lavere renter og give lån med længere løbetid.

Fagforeningen Dansk Metal siger til Politiken, at aftalen kan skabe op mod 7000 arbejdspladser i perioden alene inden for industri- og byggebranchen. Hans Peter Slente er heller i tvivl om, at fonden vil kunne skabe job.

- Hvis den kommer til at fungere efter hensigten, vil den naturligvis have en beskæftigelseseffekt, men vi har ikke haft initiativet igennem vores store regnemaskine, så jeg kan ikke give et præcist tal, siger han.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.