DI vil af med den hårde tone i udlændingedebatten

Velfærd

26/5/14 12:28

Freja Eriksen

Danske virksomheder er afhængige af udenlandsk arbejdskraft. DI-direktør vil have åben og fordomsfri debat.

Tonen i den danske debat om udenlandsk arbejdskraft er for hård. Det mener Dansk Industris (DI) direktør, Karsten Dybvad, der vil have tonen ændret.

Han hæfter sig ved den negative måde, østeuropæiske medarbejdere er blevet omtalt på i debatten om børnepenge. 

Blandt andre har Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, betegnet udenlandsk arbejdskraft som jordbærplukkere, der trækker penge ud af Danmark.

Læs også: Polens Ambassadør: Tal pænt om mine landsmænd

- Meget af den debat, der har været i medierne om børnecheck, skattefradrag til udlændinge og social dumping, giver indtryk af, at østeuropæerne er en trussel mod det danske velfærdssamfund, siger Karsten Dybvad mandag på en konference om emnet i Industriens Hus.

- Men det er et helt fordrejet billede af de udenlandske medarbejdere. Virkeligheden er den stik modsatte. De udenlandske medarbejdere er med til at skabe vækst og er med til finansiere eksempelvis vores sygehuse, skoler og ældrepleje, siger DI-direktøren.

Læs også: Karsten Dybvad: OPI overblik kan give nye i stedet for dybe tallerkener

Hos DI mener man, at netop udlændinge er uundværlige for det danske samfund. Danske virksomheder er afhængige af at kunne ansætte udenlandske medarbejdere.

Men den hårde tone i debatten kan ødelægge Danmarks omdømme som et attraktivt land at arbejde og bo i for udlændinge og deres familier, påpeger Karsten Dybvad og efterlyser en åben og fordomsfri debat om de udenlandske medarbejdere og deres betydning for samfundet.

Læs også: Kan vi så tale ordentligt?!

- Rigtig mange virksomheder i Danmark vil ikke kunne drive deres forretning uden adgang til udenlandske medarbejdere. Vi ser det i blandt andet service-, transport- og fremstillingsbranchen og i virksomheder, der er afhængige af specialister fra udlandet, siger han.

Karsten Dybvad henviser samtidig til en rapport fra Dansk Arbejdsgiverforening, som viser, at 84 procent af udlændingene på DA-området er omfattet af en overenskomst.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.