Dorte-drabet: Kommune overhørte egne specialister

Ledelse

25/11/14 10:18

Suleman Haider

Kommune tilsidesatte egne specialister, da de tvangsflyttede multihandicappet kvinde, som halvandet år efter blev dræbt af sin mor. Der skriver DR P4 Sjælland.

Slagelse kommune tilsidesatte sine egne specialister, da den multihandicappede Dorte i 2012 blev tvangsflyttet til institutionen Solskinshuset i Skælskør.

Den tragiske sag fra Skælskør endte med, at Dortes mor for snart et år siden i afmagt skar pulsåren over på sin 43-årige datter.

I en erklæring skrev kommunens specialister, at Solskinshuset ikke var egnet til Dorte.

Hendes mor, Anny Hansen, der nu er dømt for drab på datteren, drog et lettelsens suk, da hun fik den besked i 2011.

- Vi var jo lykkelige, fordi vi var så glade for den institution hun var på. Så vi var kun glade for, at hun ikke skulle flyttes, fortæller hun til DR P4 Sjælland.

Men glæden varede kun kort. Trods specialisternes anbefaling, blev Dorte flyttet alligevel.

Jørgen Andersen var formand for handicap og psykiatriudvalget, da beslutningen om at tvangsflytte Dorte blev truffet. Han er rystet over den tragiske sag, men han mener stadig, at beslutningen om at flytte Dorte til Solskinshuset i Skælskør var den rigtige.

- Vi har været i dialog med moderen, og vi mener, at tilbuddet på Solskinshuset var egnet, siger Jørgen Andersen til DR P4 Sjælland.

Jørgen Andersen medgiver, at specialisterne anbefalede, at Dorte ikke blev flyttet, men det var før, han ændrede tilbuddet, så det passede til Dorte, fortæller han.

- Efter et møde med hendes mor sørgede jeg for, der blev bevilget fysioterapi til den handicappede pige, så jeg mener bestemt, at det nye tilbud på Solskinshuset var godt, siger Jørgen Andersen.

Da Dorte døde i januar halvandet år efter flytningen havde hun tabt sig fra 42 kg til 29 kg og kunne ikke stå på sine ben.

Sagen har et stærkt budskab til alle i det offentlige, der har med mennesker at gøre. Det siger jurist og tidligere advokat i børnesager, Meta Fuglsang, til DR P4 Sjælland.

- Det er jo noget af det, der står tilbage som en meget stor undren, når man får rullet hele det her forløb op. Den faglighed, som man har på det sted, hun kommer fra, er tilsyneladende blevet tilsidesat. Det gør det til en sag, der rejser rigtig mange spørgsmål om forvaltning af andre menneskers liv.

Hun medgiver, at Slagelse kommune lavede et fint aktivitetstilbud i Skælskør, som den 43-årige Dorte blev flyttet til, trods moderens protester. Men det, der så fint ud på papiret, passede dog ikke ind i familiens virkelighed.

- Det tragiske her er jo, at mor fik ret. Problemet med den her måde at arbejde sammen med borger og kommune, er, at man ikke tror på det, som mor siger, siger Meta Fuglsang. 

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce