DR: Eurovision var tæt på aflysning

Ledelse

14/10/2014 11:03

Nick Allentoft

En måned før Eurovision tvivlede DR på, at musikkonkurrencen kunne gennemføres. Mødereferater fra Wonderful Copenhagen løfter sløret for kaotiske forberedelser.

Den 10. maj i år kunne østrigske Conchita Wurst lade sig hylde i B&W Hallerne i København som vinder af Eurovision 2014.

Men bare en måned forinden - i begyndelsen af april - frygtede DR og generaldirektør Maria Rørby Rønn, at hele det storstilede musikarrangement måtte aflyses, fordi forberedelserne var langt efter tidsplanen.

Det fremgår af en række mødereferater, som en af medarrangørerne Wonderful Copenhagen har offentliggjort tirsdag efter politisk pres.

            Alt om Eurovision skandalen her

- Maria Rørbye Rønn fremhævede, at situationen er yderst kritisk i forhold til gennemførelsen. Man er ude over, om kontrakten er opfyldt, det handler om at sikre gennemførelse af Eurovision, fremgår det af referatet fra et præsidiemøde mellem de forskellige parter, der stod bag arrangementet, fra den 7. april.

DR's Eurovision-chef, Pernille Gaardbo, bekræfter over for Ritzau, at situationen blev anset for at være yderst kritisk.

- På daværende tidspunkt (omkring mødet 7. april red.) var tidsplanerne overskredet. Vi stod over for at skulle modtage tusindvis af gæster i B&W-hallerne, som var i kritisk stand på det tidspunkt, siger hun og fortsætter:

- Vi stod ude i hallerne og kunne blandt andet konstatere, at det regnede ind på det tekniske udstyr, og der var derudover en række forhold, som ikke tilnærmelsesvis var, som de skulle være. 

I sidste ende lykkedes det at afholde Eurovision som planlagt, men ombygningen af B&W Hallerne på Refshaleøen i København blev markant dyrere, end der på forhånd var regnet med.

Der var i første omgang afsat 18,4 millioner kroner til ombygningen, men det endte med at løbe op i omkring 91,3 millioner kroner. 

De samlede udgifter for projektselskabet bag Eurovision endte på 137 millioner kroner, hvilket er mere end 100 millioner dyrere end de budgetterede 34,6 millioner kroner.

Siden Conchita Wurst og de øvrige deltagere forlod København har arrangørerne skændtes højlydt om, hvem der har haft ansvaret for de store budgetoverskridelser, og hvem der skal betale regningen i sidste ende.

Wonderful Copenhagen, der står bag projektselskabet, har klandret DR for med sine gentagne, optrappede krav til arrangementet at være skyld i underskuddet, hvilket DR har afvist og henvist til, at medievirksomheden ifølge kontrakten ikke skulle hæfte for et eventuelt underskud.

Regningen for Eurovision er endt hos Wonderful Copenhagen, der har fået et lån til at dække udgifterne af Region Hovedstaden. Sagen har også ført til fyring af en direktør i Wonderful Copenhagen, ligesom bestyrelsesformanden er blevet udskiftet. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce