Drabssigtet sygeplejerske søgte spænding

Ledelse

15/03/2016 21:57

Nick Allentoft

For første gang fortalte drabstiltalt sygeplejerske offentligt om de forbrydelser, hun er beskyldt for at have begået. Hun nægter sig skyldig i alt.
Efter at have tilbragt mere end et år i en celle fortalte en sygeplejerske mandag for første gang offentligt om de forbrydelser, hun er beskyldt for at stå bag.   I et fem timer langt retsmøde i Nykøbing Falster afviste den 31-årige kvinde kategorisk anklagen om, at hun med medicin skal have dræbt tre patienter og forsøgt at tage livet af en fjerde. 

- Jeg gjorde det ikke, lød det bestemte svar igen og igen.

Læs mere om sagen her

Det var en af sygeplejerskens kolleger, der 1. marts 2015 gik til en overlæge med sin mistanke mod den tiltalte. I mandagens retsmøde antydede den drabsmistænkte, at ondsindet sladder og løse rygter kan have spillet en rolle i anmeldelsen.   - Den tanke har jeg tænkt. Det vil jeg ikke afvise. Jeg har tænkt mange tanker i løbet af det sidste år.   Den tiltalte henviste til, at sygeplejerskerne på sygehuset i Nykøbing Falster var splittet i to grupper. Hendes anmelder kom fra den anden fløj.    - Jeg var en del af en gruppe, der festede meget i weekenden. Billeder og kommentarer blev ofte delt på de sociale medier, og det var med til at forstærke en gruppeopdeling på afdelingen, forklarede den tiltalte.   Gennem den langstrakte afhøring svarede den 31-årige kvinde både velformuleret og udtømmende på anklagerens spørgsmål, men enkelte situationer havde hun svært ved at forklare.   Størst problemer volder tilsyneladende episoden om det påståede drabsforsøg. Det var den hændelse, der førte til, at hun for godt et år siden blev meldt til politiet.   Anklagemyndighedens kronvidne - den førnævnte kollega - har til politiet forklaret, at hun så den nu tiltalte stå bøjet over patienten og fumle med nogle kanyler. Kort efter fik patienten hjertestop. Hun blev genoplivet og overlevede.   Da sygeplejersken mandag blev udspurgt om, hvorvidt hun var i gang med at skylle patientens venekateter med saltvand, da kollegaen kom ind, svarede hun uden tøven nej.   Til politiet har kvinden fortalt det modsatte, påpegede anklager Michael Boolsen.   - Det kan jeg ikke afvise, at jeg har sagt dengang, forklarede den tiltalte lidt forvirret.   På trods af den til tider vaklende forklaring er et af sagens helt centrale spørgsmål fortsat, hvorfor en fagligt dygtig sygeplejerske med kæreste og en lille datter pludselig skulle blive seriemorder.   Et egentligt motiv har anklagemyndigheden ikke leveret. Men tidligere er det kommet frem, at kvinden lider af en personlighedsforstyrrelse, der er kendetegnet ved en vedvarende søgen efter spænding.   I mandagens retsmøde kom der en stribe andre oplysninger frem om kvinden. Blandt andet fortalte hun, hvordan hun som relativt nyuddannet sygeplejerske selv havde sygdom tæt inde på livet. Hendes lillesøster døde i 2013.   - Efter hendes død fik jeg ordineret noget medicin, og jeg tog nogle af hendes sovepiller for at kunne sove. Jeg havde også selv et længere indlæggelsesforløb i 2014, hvor jeg fik en del morfin, forklarede hun.   Afhøringen af den tiltalte fortsætter i næste uge. Hvis hun kendes skyldig i de tre drab, risikerer hun at blive idømt fængsel på livstid.   /ritzau/

Mest Læste

Annonce