Dsb straffer dig når mobilen går tør for strøm

Infrastruktur

24/2/15 7:11

Nick Allentoft

Siden DSB sløjfede pap-klippekortet den 9. februar, er de 185 millioner årlige kunder tvunget til at benytte moderne rejseløsninger som for eksempel elektronisk klippekort og mobil-billetter.

Alligevel er der ikke megen forståelse at hente fra DSB’s side, hvis din mobil pludselig løber tør for strøm, inden du bliver spurgt om ‘kort eller billet’. Sker det, koster det nemlig 750 kroner i afgift – også selv om du efterfølgende kan fremvise den gyldige billet. Kun passagerer med DSB’s periodekort kan få nedskrevet afgiften til et gebyr på 125 kroner. Det skriver metroxpress.

»Det er bestemt ikke i orden at jagte lovlydige borgere på denne måde, hvis man får et teknisk problem med telefonen. Når selskaberne introducerer disse billetløsninger – også for at spare ressourcer – så må de også tage risikoen på anstændig vis, hvis passagererne kommer uforskyldt i klemme,« siger Liberal Alliances transportordfører, Villum Christensen, til metroxpress.

Han bakkes op af ekspert i kunderelationer og ekstern lektor på CBS Per Østergaard Jacobsen.

»Det er meget besynderligt. Det viser, at DSB er ligeglade med deres kunder, når de gør det endnu mere bøvlet og dyrt at være pendler. De kan sige, at det er kundens eget ansvar at have strøm på sin mobil, men nu er iPhones ikke berømte for deres evne til at holde strøm. Måske ser de det som en pengemaskine,« siger Per Østergaard Jacobsen til metroxpress.

Hverken i S-tog, metro eller busser er det muligt at lade mobilen op. Kun i regionaltog og på Kystbanen er der strøm til de rejsende, men hér viste metroxpress’ stikprøve i to forskellige Kystbanetog, at kun hver anden stikkontakt virkede. Metroxpress har gentagne gange forgæves forsøgt at få en kommentar fra DSB.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.