"Vi bliver aldrig tungen på vægtskålen. Vi stemmer aldrig for noget af det, som politik burde handle om. Vi reagerer kun, når politik kører af sporet. Vi er ikke kun en protest men også et redningskorps," skriver én af partistifterne, Kasper Gevaldig.
"Vi bliver aldrig tungen på vægtskålen. Vi stemmer aldrig for noget af det, som politik burde handle om. Vi reagerer kun, når politik kører af sporet. Vi er ikke kun en protest men også et redningskorps," skriver én af partistifterne, Kasper Gevaldig.

Dukkepartiet: Vi er det sande protestparti

Politik

14/4/15 7:40

Mikkel Sarka

(Opdateret) Dukkepartiet tager fusen på medierne med politisk gimmick angående påståede vælgererklæringer. Læs artiklen nedenunder. Politik er en børnehave, og Alternativet er mere af det samme. Nu skal det være slut, siger Dukkepartiet.

Ifølge Dukkepartiet er de 2000 godkendte vælgererklæringer fra at komme på stemmesedlen ved næste folketingsvalg. Dermed kan partiet blive det andet nye parti, som danskerne kan sætte deres kryds ved.

Læs også: Nyt parti rykker tættere på stemmesedlen

En af partistifterne, Kasper Gevaldig, fortæller til Ritzau, at partiet mener, at politikere beskæftiger sig med for meget, de ikke skal beskæftige sig med. Samt at Dukkepartiet er et protestparti.

- Politikere er sat i verden for at træffe beslutninger for Danmark. Vi beskæftiger os ikke med indvandre-, miljø eller finanspolitik. Vi er nødværge, fordi politik i dag kun er en børnehave, siger han.

Kommer Dukkepartiet ind i Folketinget, skal partiets mandater tages helt ud af regnestykket om flertal bag finanslov, skattepakker og terrorlovgivning.

Trods den melding er Kasper Gevaldig ikke bange for på den måde at kortslutte den parlamentariske proces.

- Rent matematisk er vi ret trygge ved et. Der er 179 folketingsmedlemmer. Skulle vi tage fire af dem, er der stadig 175 tilbage. De kan sagtens klare sig, siger han.

- Vi bliver aldrig tungen på vægtskålen. Vi stemmer aldrig for noget af det, som politik burde handle om. Vi reagerer kun, når politik kører af sporet. Vi er ikke kun en protest men også et redningskorps.

For nylig blev partiet Alternativet opstillingsparate. De har blandt andet slået sig op på løftet om en ny politisk kultur. Men det er et halvhjertet protestparti, mener Dukkepartiet.

- Uffe Elbæk vil ind og stemme. Ved at stemme på Uffe Elbæk stemmer man på den politik, han støtter. Den kan man læse på hans hjemmeside. Det er ikke tilfældet med os, siger Kasper Gevaldig.

- Vores parti er en protest. Det føler vi ikke, at Alternativet er. Det er bare den samme vin på nye flasker.

Et af Dukkepartiets forslag er et klippekort til politikere.

- Hver gang en politiker er med i et danseprogram, en kagedyst eller rakker ned på en modstandere uden at have et politisk indhold, skal politikeren have et klip. Når en politiker er oppe på tre klip, så skal politikeren ryge ud i en måned, forklarer Kasper Gevaldig.

(Opdateret) Dukkepartiet indrømmer løgn om vælgererklæringer     Selvom Dukkepartiet er blevet grebet i at lyve om antallet af vælgererklæringer, arbejder partiet videre.  

Dukkepartiet oplyser tirsdag til Ritzau, at partiet mandag løj om at have indsamlet mere end 18.500 godkendte vælgererklæringer.

- Dukkepartiet er blevet grebet i en nødløgn, siger medstifter af partiet Egil Bargfeldt.

Indrømmelsen kommer, efter at DR Nyheder kunne afsløre, at landets største kommuner kun har modtaget meget få vælgererklæringer.

Selvom Dukkepartiet altså er blevet grebet i at lyve, så ændrer det ikke ved deres politiske ambition om at være en mistillidserklæring til politikerne.

- På trods af det her arbejder vi videre med vores politiske ambitioner, siger Egil Bargfeldt.

Partiet kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvor mange vælgererklæringer, de rent faktisk har fået godkendt.

- Men det her har fået skabt en masse opmærksomhed omkring partiet, siger Egil Bargfeldt.

Dukkepartiet har blandt andet slået sig op på at gøre oprør mod politikere, der ikke siger sandheden. Ifølge Egil Bargfeldt er partiets løgn om antallet af vælgererklæringer derfor en spejling af det politiske samfund i Danmark.

- Vi har brugt en nødløgn, som er blevet brugt før, hvor politikere lyver, fordi de mener, det er nødvendigt, siger Egil Bargfeldt.

Han oplyser, at partiet senere tirsdag kommer med en officiel udmelding, der blandt andet omhandler løgnen omkring vælgererklæringer og partiets fremtid.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.