"Det er vigtigt, at vi ikke laver en firkantet lovgivning, som fuldstændig udelukker det, fordi vi altid skal have mulighed for at træffe konkrete afgørelser ud fra konkrete sager," udtaler Pernille Skipper, Enhedslistens social- og retsordfører.
"Det er vigtigt, at vi ikke laver en firkantet lovgivning, som fuldstændig udelukker det, fordi vi altid skal have mulighed for at træffe konkrete afgørelser ud fra konkrete sager," udtaler Pernille Skipper, Enhedslistens social- og retsordfører.

Efter drabssag: Røde partier vil se på forældrelov

Politik

30/3/15 2:14

Mikkel Sarka

Efter at en hustrumorder har fået forældremyndighed, åbner S og EL for at kigge nærmere på lovgivningen.

Selv om loven ikke forhindrer en far i at få forældremyndigheden, når han slår mor ihjel, giver en ny sag anledning til politisk drøftelse.

Det mener Socialdemokraternes familieordfører, Julie Skovsby, efter at TV2 har beskrevet, hvordan en far har fået forældremyndighed over to drenge, selv om han har slået deres mor ihjel.

Læs også: Børns Vilkår: Drabsmand kan godt være en god far

- Vi har løbende politiske drøftelser om forældreansvarsloven. Der vil det være oplagt, at vi i det forum tager sagen op og kigger nærmere på området.

- Vores udgangspunkt er, at det altid skal være barnets tarv, der er i centrum, og hvad der er barnets bedste, siger Julie Skovsby.

Når der er grund til at gå forældreansvarsloven efter i sømmene, er det, fordi reglerne om forældremyndighed i forbindelse med forældredrab findes i lovens paragraf 15. 

Der fremgår det, at som udgangspunkt - medmindre afgørende elementer taler imod - skal forældremyndigheden blive hos den overlevende forælder, som i den konkrete sag er drabspersonen.

Men står det til Pernille Skipper, der både er Enhedslistens social- og retsordfører, er der grund til at overveje, om man kan vende udgangspunktet om.

- Sådan at børnene som udgangspunkt ikke går til drabspersonen, medmindre noget afgørende taler for det.

- Det er vigtigt, at vi ikke laver en firkantet lovgivning, som fuldstændig udelukker det, fordi vi altid skal have mulighed for at træffe konkrete afgørelser ud fra konkrete sager, uddyber Pernille Skipper.

Ordføreren fra Enhedslisten har samtidig svært ved at forstå, hvordan det i den konkrete sag kan være det bedste for børnene at være hos en person, som dels ikke er til stede, fordi han vil være i fængsel i flere år, og dels er i stand til at begå et drab.

- Derudover har han også voldt børnene konkret, stor smerte ved at slå deres mor ihjel, konstaterer hun.

Pernille Skipper vil nu bede socialminister Manu Sareen (R) om at redegøre for den konkrete sag over for socialordførerne, og hvad der ligger til grund for afgørelsen. 

- Sådan at vi har den bedste baggrund til at diskutere eventuelle lovændringer, siger hun.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.