Jesper T. Lok, der har været administrerende direktør for DSB siden maj 2012, har opsagt sin stilling for at blive chef i en global virksomhed, oplyser DSB.

Efter kun to år: DSB's topchef siger op

Ledelse

01/09/2014 09:38

Nick Allentoft

Det statslige trafikselskab DSB skal have ny direktør - Jesper Lok forlader posten senest om et år.

Jesper T. Lok, der har været administrerende direktør for DSB siden maj 2012, har opsagt sin stilling for at blive chef i en global virksomhed, oplyser DSB.

Dermed skal DSB's bestyrelse nu finde en ny direktør for virksomheden, men der er et år at løbe på. Jesper T. Lok fratræder sin stilling senest den 31. august 2015, oplyser togvirksomheden.

Formanden for DSB's bestyrelse Peter Schütze siger i forbindelse med nyheden om Loks opsigelse:

- I DSB's nyligt udgivne halvårsregnskab konkluderede vi, at DSB er så godt som i mål med "Et sundt DSB". Dermed er vi klar til at tage hul på den næste strækning af DSB's strategiske rejse. 

- Vores administrerende direktør har i den forbindelse valgt at søge nye udfordringer, og bestyrelsen vil i løbet af de kommende måneder finde Jespers afløser, siger Peter Schütze i en kort pressemeddelelse på DSB's hjemmeside.

Jesper Lok til DSB-ansatte: Det er business as usual

Indtil Jesper T. Lok fratræder senest den 31. august næste år er det "business as usual", skriver han i en mail til de ansatte. 

- Forude venter spændende måneder med lancering af ny langsigtet strategi og færdigforhandling af ny trafikkontrakt.

- Når min afløser er på plads, vil jeg - som i årene forud for min ansættelse i DSB - påtage mig ansvaret for en virksomhed med globale aktiviteter. Men indtil da er det "business as usual", skriver Jesper T. Lok.

Da han kom til DSB, var det netop fra en virksomhed med globale aktiviteter. Den shippinguddannede Lok kom fra det A.P. Møller-Mærsk-ejede rederi Svitzer.

Jesper T. Lok roser medarbejderne i DSB for, at de brænder for den opgave, de skal løse.

- Fra min første dag i DSB har det stået klart for mig, at alle i DSB brænder for den opgave, vi er blevet betroet. Den specielle ånd mærker man i mange sammenhænge, skriver han og fortsætter:

- For mig er der ikke tvivl om, at det også er den ånd, der har hjulpet os gennem en vanskelig periode. En periode, hvor DSB har vist, at vi kan foretage de nødvendige omstillinger. Vi er, som der står i halvårsrapporten, så godt som i mål med "Ét Sundt DSB".

Den afgående direktør slår fast, at DSB dermed er klar til næste fase, som skydes i gang den 10. september 2014. Det er datoen for, at der sættes der gang i udrulningen af DSB's nye langsigtede strategi.

- Påbegyndelsen af den næste strækning af vores strategiske rejse er også en naturlig anledning til at give stafetten videre. Derfor har jeg meddelt bestyrelsen, at jeg fratræder indenfor de kommende 12 måneder, skriver Jesper T. Lok.

Det har ikke været muligt at træffe Jesper T. Lok for en kommentar.

 

 

 

Blå bog: Her er DSB's afgående direktør

Jesper T. Lok forlader senest 31. august 2015 sin stilling som administrerende direktør i DSB for at blive chef for en virksomhed med globale aktiviteter, som DSB formulerer det i en pressemeddelelse.

* Navn: Jesper Teddy Lok

* Født: 25. august 1968 i København

Uddannelse: 

* Shippinguddannet i A.P. Møller og har en MBA fra Nova University i Tokyo og en række ekstra efteruddannelser fra blandt andet IMD, Harvard og Columbia

Karriere:

* Ansat i A.P. Møller-Mærsk Gruppen i 1987

* Assistent for daværende koncerndirektør Jess Søderberg fra 1994-1996

* Landechef for A.P. Møller-Mærsk Gruppen i henholdsvis Pakistan og Nigeria fra 1999-2004

* Administrerende direktør for rederiet Svitzer, som er en del af A.P. Møller-Mærsk Gruppen, fra 2004 til 2012

* Administrerende direktør i DSB fra maj 2012. Siger op 1. september 2014 med fratrædelse senest 31. august 2015

Privat:

* Jesper T. Lok er gift med Trine og far til fem børn

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce