Efter skandalelæk: Byråd melder sig selv til politiet

Politik

22/03/2017 09:17

Nick Allentoft

Slagelses borgmester melder efter aftale hele byrådet til politiet for læk af fortrolige oplysninger, skriver Sjællandske. Det er sagen om byrådsmedlem Helle Blak, der fører til anmeldelsen.

Hele Slagelse byråd er meldt til politiet af borgmesteren Stén Knuth (V). Det sker, fordi fortrolige oplysninger om en planlagt fyring af en af deres kolleger er lækket til pressen.

Det skriver Sjællandske.

Forleden stemte hele kommunens økonomiudvalg for at undersøge, hvem der har brudt tavshedspligten. Nogen har lækket, at SF's byrådsmedlem Helle Blaks tænkes fyret som leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé i Slagelse.

- Vi bliver nødt til at sende et klart signal til omverdenen om, at det vil vi ikke finde os i, og nu må vi komme til bunds i sagen, siger Stén Knuth.

Han finder det uholdbart, at politikere bryder deres tavshedspligt.

- Det er en meget utryg situation, når fortrolige oplysninger kan gå af sted på den måde. Det er foruroligende, siger Stén Knuth.

Han henviser til, at avisen Sjællandske på sin forside hurtigt kunne oplyse om, at Helle Blak var politianmeldt.

Ifølge kommunalforsker Roger Buch, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, er det nødvendigt med en politianmeldelse. Men et byråd går sjældent selv til politiet. Kommunen kan ikke undersøge sig selv, mener Roger Buch. l

- Kommunens egen undersøgelse vil intet være værd, for hvis man endelig finder noget, skal politiet alligevel i gang. At et helt byråd politianmeldes, er dog ikke hverdagskost, siger Roger Buch.

 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce