Eksperter: Venstres revisor har problematisk dobbeltrolle

Ledelse

29/9/14 8:35

Suleman Haider

Manden, der skal blåstemple og kontrollere Venstres økonomi, assisterer samtidig partiet i økonomiske sager.

Det er problematisk, at den revisor, der i flere år har kontrolleret og godkendt Venstres partiregnskab, samtidig assisterer partiet i økonomiske problemsager - ligesom han i over 23 år har været medlem af partiet. 

Det fastslår flere ledende revisionseksperter overfor Berlingske.

- Når en revisor både assisterer samtidig med, at han afgiver erklæring om uafhængighed, mens han er medlem af netop Venstre, så er der jo mange elementer, der peger i retning af, at man kan spørge: Hvordan kan han være uafhængig?, siger juraprofessor Lars Bo Langsted, der forsker i den retslige regulering af revisorbranchen på Aalborg Universitet, til Berlingske.

Det er revisor og mangeårig partner i Deloitte Flemming Heden Knudsen, der i 13 år har haft ansvaret for den objektive og uafhængige revision af Venstres partiregnskab.

Det problematiske består imidlertid i, fastslår eksperterne, at selvsamme revisor i flere tilfælde har assisteret Venstre og partiformand Lars Løkke Rasmussen, når der er sat spørgsmål ved partiets eller formandens økonomiske forhold.

- Helt grundlæggende så er det en trussel mod revisors uafhængighed, siger professor Kim Klarskov Jeppesen, der er leder af revisoruddannelsen på CBS, til Berlingske.

Flemming Heden Knudsen selv kan ifølge Berlingske ikke se det problematiske i sin tilknytning til Venstre og det faktum, at han ikke nøjes med at tage sig af den uafhængige kontrol med partiets regnskab.

Venstres partisekretær, Claus Richter, mener heller ikke, at der er noget at komme efter.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.