EL: Minister glider af på kritik af Zornig-pulje

Politik

21/3/14 12:18

Enhedslisten vil stadig have svar fra socialministeren i sag om tildeling af 500.000 kroner til Huset Zornig.

Selvom Socialministeriet nu har erkendt fodfejl i forløbet om tildelingen af en pulje på 500.000 kroner til Lisbeth Zornig Andersen og Huset Zornig tilbage i 2012, kræver Enhedslisten fortsat svar i sagen fra socialminister Manu Sareen (R).

I en redegørelse for tildelingen af de 500.000 kroner skriver Socialministeriet, at det "ikke var hensigtsmæssigt", at ministeriet gav pengene via puljemidler i stedet for gennem en konsulentkontrakt, da det dette "kunne skabe tvivl om aftalens form".

Samtidig skriver ministeriet, at man "kunne have overvejet" at bede andre end Lisbeth Zornig Andersen om at byde på opgaven med at undersøge nomadefamilier for offentlige kroner.

Det fravalgte Socialministeriet dog med henvisning til, at Zornig - i ministeriets optik - besidder en "særlig viden".

Men Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen, kræver stadig svar på spørgsmål i sagen.

- Jeg synes, at ministeren glider lidt af på spørgsmålet om, hvorvidt opgaven kunne være sendt i kontroludbud, siger han og fortsætter:

- Jeg tror ikke, at der er sket noget ulovligt, men når man bruger 500.000 kroner af skatteborgernes penge, så kunne man godt kontrollere, om prisen ligger det rigtige sted. Det gør man også, når man skal have lavet sit badeværelse derhjemme.

Finn Sørensen kalder desuden ministeriets uddeling af puljepengene til Lisbeth Zornig Andersen for "bagvendt".

- Jeg synes, det er en bagvendt fremgangsmåde, at man fortæller en konsulent, at der er 500.000 kroner til at løse en opgave for. Man burde jo bare have sagt, at der var en opgave og så hørt, hvad hun kunne løse den for, siger Finn Sørensen.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.