Entreprenører melder fra på byggeri af storsygehus

Infrastruktur

04/11/2014 10:08

Nick Allentoft

Tidsplanen for byggeriet af et nyt storsygehus i Gødstrup ved Herning er fuldstændig urealistisk, og det kan tvinge byggefirmaer til at gå på kompromis med arbejdsmiljø og sikkerhed. Det fortæller flere af de store danske entreprenørfirmaer til P4 Midt & Vest.

Nogle entreprenører kom slet ikke med tilbud på at bygge sygehusets ene råhus, fordi tidsplanen er for presset.

Dansk Byggeri kalder det bekymrende: - Det er et typisk advarselssignal om, at bygherren ikke magter sin opgave, konstaterer projektdirektør Henrik Fausing over for DR Midt & Vest.

Han forstår udmærket, at nogle entreprenører går uden om dele af sygehusbyggerierne. Også for at undgå økonomisk straf i form af dagbøder, hvis byggeriet forsinkes: - Hvis flere melder fra, er det fordi udbuddet er urealistisk. Der er jo ikke noget en entreprenør hellere vil end at byde på en opgave, hvis han kan tjene penge på den.

Formanden for Regionsrådet i Region Midtjylland, Bent Hansen (A), afviser dog, at tidspresset kommer til at gå ud over sikkerheden på byggepladsen: - Vi driver i øjeblikket en dobbelt så stor byggeplads i Skejby, hvor vi har under halvdelen af de arbejdsulykker, som man har på traditionelle arbejdspladser. Vi laver ikke arbejdspladser, hvor vi skaber vores egne kunder til vore egne sygehuse, siger han til DR Midt & Vest.

Til Dansk Byggeris kritik om, at regionen ikke magter opgaven som bygherre, svarer Bent Hansen: - Vi har lært rigtig meget af det store byggeri, vi er i gang med i Skejby. Den viden overfører vi selvfølgelig til Gødstrup og bliver endnu mere skarpe, end vi er nu. Vi har set store udsving på udbud andre steder, men mere end 10 procent, som i Gødstrup, har vi ikke set før. Noget er gået galt, det må vi rette op på. Om det er vores organisation, der ikke er god nok, det kigger vi selvfølgelig også på.

Mest Læste

Annonce