EU-budget med dansk rabat er nu helt på plads

Politik

02/12/13 1:19

Freja Eriksen

Der blev klappet, da EU-ministre med ansvar for konkurrenceevne gav allersidste godkendelse til langtidsbudget

EU's langtidsbudget for perioden 2014-20 - og dermed også den danske EU-rabat - er nu uigenkaldeligt vedtaget og clearet i alle dele af EU-systemet.

Der blev klappet i lokalet, da EU-ministre med ansvar for konkurrenceevne på et rådsmøde i Bruxelles godkendte budgettet som en ren formalitet, efter at det i forrige uge endelig blev stemt igennem Europa-Parlamentet.

Budgettet for de kommende syv år er på lidt under 7500 milliarder danske kroner og skal betale for alt fra dansk rabat over landbrugsstøtte til EU's udviklingsbistand.

Medlemslandene blev for deres del enige om budgettet under hårde forhandlinger, der kulminerede på et topmøde først på året. 

Men de efterfølgende forhandlinger med Europa-Parlamentet har fået den endelige godkendelse til at trække ud. 

Selv efter at der i juni blev indgået en politisk aftale med parlamentets forhandlere har der været flere nye forhandlinger for parlamentets godkendelse.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.