Eurovision-chef hyrede sin datter

Ledelse

14/11/14 10:22

Nick Allentoft

Det er ikke kun Eurovision-selskabet Wonderful Copenhagen, der ansætter chefernes familiemedlemmer. Metroxpress kan nu fortælle, at DR’s produktionschef under Eurovision, Kamilla Monies, hyrede sin studerende datter som en af blot to kameraassistenter på showene.

I en e-mail oplyser DR, at Kamilla Monies selv har ‘underskrevet aftalen, da det var hende, der sad med produktionsbudgettet ved ESC2014’. skriver metroxpress.

Ifølge Sten Bønsing, der er lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, er ansættelsen i strid med Forvaltningsloven.

                Læs mere om Eurovision-skandalen her

»Man er inhabil i ansættelsesbeslutninger, hvis det handler om ens egne familiemedlemmer. Derudover skal alle stillinger inden for det offentlige slås op,« siger han til metroxpress.

Venstre kræver nu, at kulturminister Marianne Jelved skal redegøre for DR’s nepotisme.

»Det her virker meget mistænkeligt. Derfor vil jeg straks spørge ind til sagen over for kulturministeren. Det er et nyt element i en sag, der allerede er så skandaleramt,« siger kulturordfører Michael Aastrup Jensen (V).

Han bliver bakket op af De Radikale i Region Hovedstaden.

»Jeg bliver trist over det her, og jeg synes, at DR’s bestyrelse skal tage det op. Er det en enlig svale eller er der flere,« siger Charlotte Fischer (R).

DR’s grandprix-boss, Pernille Gaardbo, skriver i en e-mail, at Kamilla Monies’ datter er blevet hyret som freelance gennem Nordisk Film på grund af sine faglige kvaliteter:

»Hun blev tilknyttet, fordi hun udfører mange lignende opgaver for DR og ud fra hendes tidligere erfaringer og hendes faglige kompetencer. Vi var fra DR’s ledelse helt klar over, at hun var Kamilla Monies’ datter.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.