Men blandt spareideerne i Mariagerfjotd er, at nogle af handicappede beboere i højere grad kunne lave aktiviteter med udgangspunkt i boligen, i stedet for at skulle ud i aktivitetstilbuddene for at lave dem, fortæller DR Nordjylland.
Men blandt spareideerne i Mariagerfjotd er, at nogle af handicappede beboere i højere grad kunne lave aktiviteter med udgangspunkt i boligen, i stedet for at skulle ud i aktivitetstilbuddene for at lave dem, fortæller DR Nordjylland.

Far til 21-årig handicappet: Min datter isoleres i sit hjem

Velfærd

12/9/14 7:14

Nick Allentoft

Handicappede isoleres fuldstændigt i deres eget hjem. Sådan lyder kritikken af et spareforslag i Mariagerfjord Kommune, der lægger op til, at handicappede ikke længere skal ud af huset til oplevelser og aktiviteter. I stedet skal de i langt højere grad sættes i gang hjemme i deres botilbud. Det fortæller DR Nordjylland.

- Det er jo en katastrofe, mener Torben Jensen fra Hobro.

Han er far til 21-årige Mia, der har Downs Syndrom og bor på et botilbud. Og faderen er bekymret for kommunens spareplaner.

- Man ønsker jo det bedste for sit barn og derfor gør det mig ked af det. Min datter og mange andre vil få et liv, der er isoleret fra det omkringliggende samfund, siger Torben Jensen.

Ifølge handicapchef i Mariagerfjord Kommune, Peer Heitmann, skal der spares to millioner kroner, men han lægger vægt på, at intet er besluttet endnu.

Men blandt tankerne i forbindelse med besparelserne er altså, at nogle af de handicappede beboere i højere grad kunne lave aktiviteter med udgangspunkt i boligen, i stedet for at skulle ud i aktivitetstilbuddene for at lave dem.

- Der er måske nogen, der kan have et lige så indholdsrigt liv, ved at tage udgangspunkt i deres eget liv, siger handicapchefen.

I foreningen for udviklingshæmmede, LEV, bekymrer det, at flere og flere kommuner, ifølge dem, skærer i handicappedes tilbud. Det fortæller politisk konsulent, Thomas Gruber.

- Vi ser det som en rigtig trist udvikling, der gør op med årtiers enighed om, at selvfølgelig har handicappede også ret til at komme ud og få et miljøskifte - altså at komme ud fra det sted, hvor de bor til dagligt, siger han.

21-årige Mias far, Torben Jensen, mener, at kommunens forslag er at gå for langt. Også selv om der skal spares.

- Det er jo de her menneskers hverdag, man slår i stykker, siger faderen til DR Nordjylland.

Annonce