Når fru Jensen fremover bliver indlagt med hjerteproblemer, venter undersøgelser og behandlinger ikke længere som perler på en snor i en såkaldt hjertepakke.
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er klar til at fjerne automatikken i behandlingen af hjertesyge, fordi det er et eksempel på nogle af de overflødige undersøgelser, som foretages på sygehusene:
- Vi udfaser hjertepakkerne, fordi de ikke fungerer optimalt og ikke sikrer den bedste sundhed for pengene. Det er nødvendigt nogle gange at stoppe op og revidere, hvis tingene ikke fungerer, siger ministeren ifølge avisen.
LÆS OGSÅ: Flere undersøges for en sikkerheds skyld
Nedlukningen bakkes op af Sundhedsstyrelsen og hjertelægerne i Dansk Cardiologisk Selskab.
Hjertepakkerne blev født 1. januar 2012. De sikrer mennesker med symptomer på hjerte-kar-sygdomme en række undersøgelser og behandlinger inden for bestemte tidsrammer.
Brugen af pakkerne har dog været faldende fra 5019 pakkeforløb i 1. kvartal til 4222 i 3. kvartal 2016. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
Også direktør i Hjerteforeningen Kim Høgh stiller sig forstående overfor afskaffelsen af pakkerne, skriver Jyllands-Posten.
- Da de blev indført, virkede de med det samme på den måde, at vi fik reduceret ventetiden for både udredning og behandling. Det var intensionen med hjertepakkerne. Og det var godt, siger han til Ritzau.
- Vi kan notere, at fra 2012 bliver forløbene ikke registreret ordentligt. Dermed bliver registreringerne og pakkerne værdiløse for os.
Ministeren er derfor godt i gang, men hun er ikke i mål, mener Kim Høgh. I stedet søger han et svar på, hvad der skal erstatte pakkerne.
- For 14 dage siden foreslog Sundhedsstyrelsen, at der etableres nogle tværsektorielle retningslinjer for, hvordan patienter med hjerte-kar-sygdomme skal behandles, siger han.
- Det synes vi umiddelbart, er et fornuftigt forslag.
/ritzau/