Fik 121 nye arbejdspladser fra staten: Nu nedlægger kommune 147 andre stillinger

Ledelse

02/11/2015 19:43

Nick Allentoft

Slagelse Kommune skærer 147 arbejdspladser væk. Kommunen er presset af stigende udgifter til understøttelse. Det sker kort tid efter statens udflytningsplan begunstigede kommunen med 121 arbejdspladser de kommende år.

Det har været store fyringsdag i Slagelse mandag. Kommunen skiller sig af med 147 medarbejdere. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Ifølge kommunens borgmester er Slagelse nødsaget til at spare 140 millioner kroner på budgetforliget for 2016, da blandt andet udgifterne til understøttelse er steget.

Læs mere fra Dorte Hangst

Dorte blogger om bæredygtigt arbejdsliv, arbejdsmiljø, stress og ledelse.

En af hendes helte er Liz Ryan, kvinden bag det amerikanske firma ”Human Workplace”, der arbejder for at strikke det gode arbejdsliv sammen med nødvendig bundlinjetænkning.  

Find Dorte's fortællinger her.

- Kommunen er udfordret af børn, der ikke kan være i folkeskolen, unge, der ikke får kompetencer til at kunne tage en uddannelse, og for mange ledige, der står uden for arbejdsmarkedet. Det udfordrer os, for indtægter og udgifter skal være i balance, siger borgmester Stén Knuth (V) i en skriftlig kommentar.

52 medarbejdere har fået en direkte fyreseddel. 95 stillinger er blevet nedlagt ved frivillige aftrædelsesaftaler samt ved at nedlægge ledige stillinger.

Mange områder bliver ramt, og det vil kunne mærkes hos borgerne, siger borgmester Stén Knuth til DR Sjælland:

- Det er klart, at når vi skal ud og finde 140 millioner kroner, så vil der være områder, hvor borgerne kan mærke det, siger han.

Stén Knuth mener, det kan blive nødvendigt med en ny sparekur i det kommende år.

Udflytning af statslige arbejdspladser

Vi har samlet alle historier om udflytningsplanerne.

Læs meget mere her

- Det vil jeg ikke udelukke. Der bliver vi nødt til lige at se, når det hele det lander, når vi kommer i gang med 2016. Så kan det være, vi skal ud og se på budgettet for 2017 også, men det bliver ikke i samme målestok som det her.

Dagens fyringsrunde bidrager kun med omkring halvdelen af de i alt 140 millioner kroner, som Slagelse Kommune skal spare næste år.

Den anden halvdel af besparelsen findes i puljer, ydelser, kørsel, varekøb, konsulentudgifter, reduktioner i anlæg samt salg af jord og ejendomme.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce