Finansministeriet finder ny departementschef i DR

Ledelse

23/6/14 1:12

Freja Eriksen

Finansministeriet har fundet afløseren for David Hellemann. Ligesom den afgående departementschef kommer den nye fra DR.

Finansministeriet har været i DR for at hente en tidligere medarbejder tilbage til ministeriet som topembedsmand.

38-årige Martin Præstegaard bliver ny departementschef i Finansministeriet, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse. 

Martin Præstegaard kommer fra et job i Danmarks Radio som direktør for DR Økonomi, Teknologi og Medieproduktion, men var tidligere ansat i Finansministeriet 2002 til 2010 i en række funktioner - blandt andet i en periode som ministersekretær og senest som kontorchef.

Finansminister Bjarne Corydon glæder sig til at arbejde sammen med den nye departementschef.

- Martin Præstegaard har den helt rigtige kombination af faglig indsigt, ledelseserfaring og det personlige drive, som skal til, for at varetage jobbet. Han kender centraladministrationen og i særdeleshed Finansministeriet indefra, siger Bjarne Corydon i en pressemeddelelse.

Martin Præstegaard er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og kalder det "en ære at skulle stå i spidsen for Danmarks dygtigste embedsmænd" i Finansministeriet, som han mener, er omdrejningspunkt for hele centraladministrationen. 

- Jobbet som departementschef i Finansministeriet er uden tvivl et af de mest spændende og udfordrende job, jeg kan forestille mig, siger Martin Præstegaard.

Han skal afløse David Hellemann, der skal være Nordeas nye direktør i Danmark, som det kom frem tidligere på måneden.

43-årige David Hellemann, der som Martin Præstegaard også har en fortid som økonomichef i DR, fratræder sin stilling til august, hvor Præstegaard så tager over.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.