Finansministeriet finder ny departementschef i DR

Ledelse

23/06/2014 15:12

Freja Eriksen

Finansministeriet har fundet afløseren for David Hellemann. Ligesom den afgående departementschef kommer den nye fra DR.

Finansministeriet har været i DR for at hente en tidligere medarbejder tilbage til ministeriet som topembedsmand.

38-årige Martin Præstegaard bliver ny departementschef i Finansministeriet, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse. 

Martin Præstegaard kommer fra et job i Danmarks Radio som direktør for DR Økonomi, Teknologi og Medieproduktion, men var tidligere ansat i Finansministeriet 2002 til 2010 i en række funktioner - blandt andet i en periode som ministersekretær og senest som kontorchef.

Finansminister Bjarne Corydon glæder sig til at arbejde sammen med den nye departementschef.

- Martin Præstegaard har den helt rigtige kombination af faglig indsigt, ledelseserfaring og det personlige drive, som skal til, for at varetage jobbet. Han kender centraladministrationen og i særdeleshed Finansministeriet indefra, siger Bjarne Corydon i en pressemeddelelse.

Martin Præstegaard er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og kalder det "en ære at skulle stå i spidsen for Danmarks dygtigste embedsmænd" i Finansministeriet, som han mener, er omdrejningspunkt for hele centraladministrationen. 

- Jobbet som departementschef i Finansministeriet er uden tvivl et af de mest spændende og udfordrende job, jeg kan forestille mig, siger Martin Præstegaard.

Han skal afløse David Hellemann, der skal være Nordeas nye direktør i Danmark, som det kom frem tidligere på måneden.

43-årige David Hellemann, der som Martin Præstegaard også har en fortid som økonomichef i DR, fratræder sin stilling til august, hvor Præstegaard så tager over.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce