Foreninger har store forventninger til minister-komet

Politik

12/12/13 10:40

Naturfredningsforeningen tror, at Dan Jørgensen er den rette mand til at tackle de store udfordringer

Den nye fødevareminister Dan Jørgensen (S) er kendt for markante synspunkter indenfor dyrevelfærd og miljø.

Men erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer har en klar forventning om, at han i sit nye job som fødevareminister fortsætter sin forgænger Karen Hækkerups konstruktive linje og har samme fokus på landbrugets og fødevarebranchens vækst.

- Jeg ser Dan Jørgensen som en politiker med stor engagement og entusiasme i forhold til de emner, han har kastet sig over.

- Han har fra sit hidtidige politiske arbejde også stor viden om både landbrug og fødevareområdet, siger formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

- Nogle gange har jeg så undret mig over nogle af hans synspunkter. Men når han har sagt ja til posten som fødevareminister, går jeg klart ud fra, at det er for at føre regeringens politik.

I Danmarks Naturfredningsforening er man ikke uventet glad for den nye minister.

Præsident Ella Maria Bisschop-Larsen kalder Dan Jørgensen en ærlig politiker, hvor der er overensstemmelse mellem det, han siger, at han gør, og det han arbejde for.

- Vi kender ham som en europapolitiker, der har arbejdet for, at landbrugssektoren udvikler sig i den retning, hvor det ikke bare er landbruget, der får gevinsten og samfundet, der betaler regningen for landbrugets forurening, siger hun og fortsætter

- Men at man både får en øget indtjening i landbruget og eksportmuligheder, samtidig med at man tager de nødvendige miljø og naturhensyn. Vi ser frem til, at han kan tackle den store politiske opgave, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Både landbruget og fiskerierhvervet er dog ærgerlige over endnu et hurtigt skift på fødevareministerposten.

- Det er ikke rimeligt, at man skifter en velfungerende minister efter bare fem måneder i stolen og så på et område, der står midt i store og komplicerede udfordringer, siger Martin Merrild.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.