FTF: Nye tal må stoppe skældud til offentligt ansatte

Politik

26/11/13 8:09

Offentligt ansatte er mere produktive, end hidtil antaget. Kritikere må indstille deres angreb, mener FTF.

Den nye måde at måle produktiviteten i det offentlige må sætte en stopper for skældud til de offentligt ansatte for ikke at være effektive nok.

Det mener fagforbundet FTF, efter Danmarks Statistik med en ny metode har ændret billedet af den offentlige sektor og Danmarks BNP.

Ifølge FTF's formand Bente Sorgenfrey har debatten baseret sig på et forældet grundlag, som har fået økonomer og politikere til at overdrive problemerne med manglende effektivitet og produktivitet.

- Det her bør få politikere og økonomers angreb på den offentlige sektor til at forstumme. Pædagoger, sygeplejersker, politifolk og socialrådgivere knokler og skaber vækst og produktivitet.

- At man ikke har indberegnet deres indsats er en skandale, fordi debatten er ført på et helt forkert grundlag, siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF, der repræsenterer 450.000 offentligt og privat ansatte, i en pressemeddelelse.

Ifølge Danmarks Statistik øger den nye metode med et slag BNP-væksten med omkring 2,1 procentpoint over perioden 2005-2012 som helhed - en forskel på omkring 40 milliarder kroner.

Det nye ved metoden er, at tallene baserer sig på output i stedet for input. Det er samme metode, som resten af EU bruger.

- Nu må det være slut med at tale om store problemer med ineffektivt i det offentlige. Lad os føre en debat ud fra fakta og ikke fordomme. Vi bidrager gerne til at styrke produktivitet og vækst i samfundet.

- De nye tal viser, at de offentlige ansatte bidrager til dansk velstand, vækst og økonomi, siger Bente Sorgenfrey.

Danmarks Statistik vil fra september 2014 bruge den nye metode, og det glæder FTF.

Det er især vigtigt nu, hvor regeringens produktivitetskommission arbejder på at finde frem til muligheder for at effektivisere i det offentlige, lyder det.

- FTF vil fortsat bidrage til at udvikle og effektivisere den offentlige sektor for eksempel via tillidsreformen. Men det skal foregå ud fra korrekte beregninger, der tager højde for det offentliges reelle bidrag til samfundsøkonomien og BNP, siger Bente Sorgenfrey.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.