- Der blev givet forkerte oplysninger til ministeren, Folketinget og offentligheden, og fejlen blev ikke rettet tilstrækkeligt hurtigt. Det er dybt beklageligt, siger udenrigsminister Martin Lidegaard. Foto: Christian Stæhr
- Der blev givet forkerte oplysninger til ministeren, Folketinget og offentligheden, og fejlen blev ikke rettet tilstrækkeligt hurtigt. Det er dybt beklageligt, siger udenrigsminister Martin Lidegaard. Foto: Christian Stæhr

GGGI-sagen: Tre embedsmænd får kritik

Ledelse

26/6/14 9:14

Freja Eriksen

Udenrigsministeriet sætter punktum i GGGI-sagen ved at udtrykke kritik af tre embedsmænd.

Tre embedsmænd i Udenrigsministeriet har begået tjenstlige forseelser i GGGI-sagen, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Det konkluderer ministeriet efter en intern undersøgelse af sagen og et efterfølgende tjenstlige forhør af de tre medarbejdere. Det er forhørene, der nu er færdiggjort.

- De tjenstlige forhør har bekræftet, at tre embedsmænd har begået fejl i denne sag. Der blev givet forkerte oplysninger til ministeren, Folketinget og offentligheden, og fejlen blev ikke rettet tilstrækkeligt hurtigt. 

- Det er dybt beklageligt, og jeg er tilfreds med, at Udenrigsministeriet har draget de fornødne personaleretslige konsekvenser, siger udenrigsminister Martin Lidegaard (R) i en pressemeddelelse.

Sagen og dens håndtering fik sidste år den konsekvens, at Christian Friis Bach (R) trak sig som udviklingsminister, fordi han havde givet forkerte oplysninger til Folketinget. 

Han sagde, at han ikke kendte til, at han i forbindelse med sit bestyrelsesarbejde i den grønne organisation GGGI havde været med til at godkende, at formanden kunne rejse på 1. klasse. 

Det er disse flyrejser, som har været med til at sende organisationens formand, Venstres leder Lars Løkke Rasmussen, ud i et stort politisk stormvejr.

Og da medarbejdere i ministeriet havde fundet ud af, at man havde givet ministeren forkerte oplysninger, så undlod man i første omgang at informere ham om det.

Den ene embedsmand har allerede skiftet stilling med nedgang i ansvar og løn som følge af sagen, og derfor bliver der ikke pålagt medarbejderen yderligere sanktioner.

De to andre får lov til at beholde deres arbejde, men de får advarsler, oplyser ministeriet.

Ministeriet har nu gennemgået de interne arbejdsgange og strammet op, hvilket glæder Lidegaard.

- For mig er det afgørende, at vi lærer af denne sag, og derfor er jeg tilfreds med, at Udenrigsministeriet har taget grundigt hånd om sagen og gennemført en række initiativer for at sikre, at fejl som disse ikke sker igen, siger han.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.