Historisk vending: Industrien ventes at skabe flere job

Ledelse

18/11/13 10:48

Efter 50 år med faldende beskæftigelse vil industrien skabe tusindvis af nye job, lyder vurderingen.

Efter 50 år med støt faldende beskæftigelse er der udsigt til en historisk vending i jobskabelsen i danske industrivirksomheder, skriver Jyllands-Posten.

Vurderingen kommer fra Dansk Metal, flere økonomer og industriens brancheorganisation, DI. Dansk Metal spår i en analyse, at der frem mod 2020 vil blive skabt cirka 25.000 nye job i industrien.

De seneste års kraftige nedgang i industriens beskæftigelse har ellers fået mange til at stille spørgsmål ved sektorens fremtid i Danmark.

Frygten for en krise i industrien har sågar fået regeringen til at gennemføre en vækstpakke møntet på at sænke branchens omkostninger.

Men industrivirksomhederne er nu snart færdige med at sende de dele af produktionen ud af landet, som er for dyre til de høje danske lønninger, vurderer professor Poul Rind Christensen fra Syddansk Universitet.

Det vil lægge en automatisk bund under industribeskæftigelsen fremover, mener han.

Han bakkes op af Jens Nyholm, partner og direktør for konsulentvirksomheden IRIS Group, der har udarbejdet flere analyser om industriens fremtid.

- Det, som er tilbage, er typisk mere kompleks produktion i mindre serier, og det beholder virksomhederne ofte i Danmark, siger Jens Nyholm til Jyllands-Posten.

- Efterspørgslen på varer, som kræver meget viden, er stigende, mens efterspørgslen på masseproducerede ting er stagneret. Det varsler godt for de danske produktionsvirksomheder, siger han.

Siden 1960'erne er beskæftigelsen i industrien mere end halveret til nu cirka 300.000. Det seneste år er antallet af stillinger skrumpet med over 6000 ifølge Danmarks Statistik.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.