Hundredvis af flygtninge fortryder asylansøgning i Sverige

Velfærd

14/12/2015 10:58

Nick Allentoft

Mange flygtninge rejser retur fra Sverige, viser nye tal. Alene i november annullerede 627 deres ansøgninger. Samtidig skærper Angela Merkel tonen i Tyskland.

Mange af de flygtninge, der ankommer til Sverige og søger asyl, fortryder og trækker deres ansøgninger tilbage.

Det skriver det svenske medie SVT.

Tal fra den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket, viser, at der i oktober var 395 personer, der trak en ansøgning tilbage, mens det i november var 627. I de første ti dage af december har Migrationsverket registreret 239 personer.

Flygtninge overblik

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.  Vi samler væsentlige og udvalgte relevante artikler på denne temaside.  

Tallet har gennem året i gennemsnit ligget på under 300 personer hver måned. 

En iransk flygtning, som SVT har talt med, tager hjem, fordi han ikke kan få sin familie til landet.

- Jag tager hjem, fordi jeg kan få min familie herop. Migrationsverket har forklaret mig, at det er svært for en iraker at få opholdstilladelse og få familien hertil. Det føles ikke rart at tage hjem, men jeg er tvunget til at gøre det, siger Omar Ali til SVT. 

- Jeg er ikke glad for at skulle tilbage. Jeg har risikeret mit liv for mine børns fremtid. Jeg vil ikke have, at de skal have det samme liv, som vi har haft med krig, død og mislykkede regeringer, siger han. 

Og der kan være langt flere, som Migrationsverket ikke kender til, som er flygtet den lange vej til Sverige, men som bliver nødt til at tage hjem, da de ankommer uden pas.

I de seneste syv dage har 3318 flygtninge søgt asyl i Sverige, viser nye tal fra Migrationsverket. 811 af dem er uledsagede børn, og af dem var 79 procent fra Afghanistan.

Det er et fald sammenlignet med tidligere tal, hvor 3500 flygtninge havde søgt asyl på syv dage.

 

Angela Merkel lover kritiske partifæller færre migranter- Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, er kommet under pres fra sine egne partifæller, som hun mandag ser i øjnene under en partikongres i det konservative parti, CDU. Flere "ledende medlemmer af partiet" har anonymt i tysk presse udtrykt deres bekymring for hendes håndtering af flygtningestrømmen.   - Denne udfordring er enorm, siger hun om gruppen på knap én million asylansøgere, som er nået til Tyskland alene i år.   Hun tilføjer ved kongressen i Karlsruhe, at hun tilstræber en "mærkbar reduktion" i tilstrømningen til Tyskland.   For mere end en uge siden meldte Steffen Heitmann, som er tidligere justitsminister i delstaten Sachsen, sig ud af partiet i protest mod regeringens kurs.   Den kritiske tilgang til forbundskanslerens politik overfor de mange flygtninge og migranter har ført til en skærpet tone i debatten fra Angela Merkel.   Målet med kongressen, som varer i to dage, er at finde et fælles fodslag i spørgsmålet om tilstrømningen af migranter og asylansøgere.   De mere end 1000 delegerede er derfor mødt op for at diskutere krisen i Tyskland, som modtager flere end noget andet EU-land.   Merkel fordømte også rige lande for ikke at give tilstrækkelig støtte til FN's flygtningeorgan og WFP, World Food Programme.   Manglen på finansiering er "utilgivelig" og "uacceptabel", lyder skudsmålene.   Den indflydelsesrige ungdomsafdeling i Merkels eget parti har i modsætning til forbundskansleren krævet et loft over antallet af asylansøgere i Tyskland.   Samme forslag presser søsterpartiet i Bayern, CSU, på for at få gennemført.   I et forsøg på at komme kritikken i møde var der søndag aften før kongressen møde i partitoppen, som sendte en 18 sider lang resolution til afstemning.   De 18 sider rummer blandt andet forslag om et forbud mod, at kvinder offentligt bærer burka, der er en muslimsk, religiøs beklædningsgenstand, der dækker næsten hele kroppen.   /ritzau/Reuters

Mest Læste

Annonce