Ida Auken forlader SF - melder sig ind hos De Radikale

Politik

31/01/2014 17:35

Nick Allentoft

Endnu en SF-minister vender partiet ryggen. Ida Auken vil begynde forfra hos De Radikale. Læs her, hvad hun skriver på Facebook, og hvad en rasende mor, Margrethe Auken, siger.

Faneflugten fra SF fortsætter efter partiets exit fra regeringen. 

Fredag eftermiddag meddeler afgående miljøminister Ida Auken på Facebook, at hun siger farvel til SF for i stedet at melde sig ind hos De Radikale.

- Jeg har den største respekt for mine kollegers engagement og kampgejst, og jeg stod bag Annette som formand hele vejen til målstregen. Men de ting, jeg har set i de her dramatiske dage, har rystet mig. 

- Hvad der tog 10 år at bygge op, kunne rives ned på ganske få uger. SF er ikke det rigtige sted for mig længere, skriver Ida Auken på Facebook.

                    Læs også: Mette Touborg går som næstformand

                                     Seks sager, der viser en dyb politisk krise

Selvom Ida Auken formelt set fortsat er minister, indtil den nye regeringsrokade er på plads, så afviser hun selv, at hun kan fortsætte som miljøminister.

- Jeg sætter mig på bageste række og begynder forfra. Jeg har ingen ambition om at skulle være minister nu, fastslår hun.

Ida Auken understreger, at hun er stolt af de resultater, som SF har leveret i regeringen, og siger følgende om valget af De Radikale som sit nye parti:

- Jeg har gjort op, hvad der passer bedst til mine værdier, og derfor skifter jeg nu til de Radikale, som jeg har været værdipolitisk enig med i lang tid, som har internationalt udsyn og som ved, at økonomien og miljøet skal spille sammen, ikke mod hinanden.

Ida Aukens ankomst i partiet bliver med det samme budt velkommen fra den radikale leder, Margrethe Vestager.

- Kære Ida, velkommen til Radikale Venstre - jeg glæder mig til samarbejdet, skriver Vestager på Twitter

Ida Auken er den anden SF-minister, som forlader partiet, efter at interne uenigheder om Dong-aftalen tvang Annette Vilhelmsen til at trække sig som formand og meddele SF's udtræden af regeringen.

Torsdag var det afgående sundhedsminister Astrid Krag, som forlod SF for i stedet at melde sig ind hos Socialdemokraterne.

Margrete Auken: Jeg er ked af det og rasende  - Jeg er rigtig, rigtig ked af det, og jeg er rasende, siger europaparlamentariker Margrete Auken (SF) om partiskiftet.    Ida Auken har været miljøminister siden 2011, men stod til at forlade posten, efter at SF er gik ud af regeringen.   - Jeg har stor forståelse for, at hun er desperat over at få hele sit projekt underløbet, siger Margrete Auken.   - Ida Auken sidder med så stort og vigtigt et projekt. Jeg tror godt, vi kan fortsætte det i SF, men jeg har forståelse for, at hun ikke kunne holde til det, hun og Annette Vilhelmsen har været udsat for, siger hun. 

Margrete Auken har ingen planer om selv at forlade SF, oplyser hun. 

 

FAKTA: Det skriver Ida Auken på Facebook

Det har været en fantastisk rejse, og jeg er stolt af de resultater, SF har leveret i regering som flere og hurtigere tog, mere genanvendelse og sortering af affald, afskaffelse af fattigdomsydelserne og et helt nyt fokus på psykiatrien. SF har taget ansvar for en række svære beslutninger i en krisetid, og nogen gange kræver det tålmodighed at se resultaterne. Paradoksalt nok forlod SF regeringen samtidig med, at det kom frem, at arbejdsløsheden er den laveste i fire år. Jeg har den største respekt for mine kollegers engagement og kampgejst, og jeg stod bag Annette som formand hele vejen til målstregen. Men de ting, jeg har set i de her dramatiske dage, har rystet mig. Hvad der tog 10 år at bygge op, kunne rives ned på ganske få uger. SF er ikke det rigtige sted for mig længere. Jeg er i politik for de forandringer, man kan skabe. Jeg har gjort op, hvad der passer bedst til mine værdier, og derfor skifter jeg nu til de Radikale, som jeg har været værdipolitisk enig med i lang tid, som har internationalt udsyn og som ved, at økonomien og miljøet skal spille sammen, ikke mod hinanden. Jeg sætter mig på bagerste række og begynder forfra. Jeg har ingen ambition om at skulle være minister nu. Jeg sagde farvel til medarbejderne i mit ministerium i går og kommer ikke tilbage i denne omgang.

Mest Læste

Annonce