Ny politisk ordfører for Venstre
Ny politisk ordfører for Venstre

Inger Støjberg bliver Venstres nye politiske ordfører

Politik

27/2/14 9:15

Venstre har valgt 40-årige Inger Støjberg til fremtrædende post som afløser for Ellen Trane Nørby.

Venstre udpeger Inger Støjberg som politisk ordfører, skriver Venstres partisekretær Claus Richter på Twitter.

Valget er ikke helt overraskende, allerede onsdag var der rygter om, at integrationsordfører Inger Støjberg stod til at blive Venstres nye politiske ordfører.

Den 40-årige Inger Støjberg overtager posten efter Ellen Trane Nørby, som er gravid, og inden hun skal på barsel, vil Venstre køre en ny politisk ordfører i stilling.

Hun er kendt som en "hardliner" på integrationsområdet og har flere gange vakt opsigt med hårde meldinger.

Som politisk ordfører kommer Inger Støjberg til at spille en absolut fremtrædende rolle i partiet frem mod det kommende folketingsvalg, der skal afholdes senest i september 2015.

Det bliver Inger Støjbergs opgave at være i frontlinjen, når Venstre skal udfordre regeringen i debatter i folketingssalen og med udmeldinger i medierne. En rolle hun kender godt.

Da Venstre havde regeringsmagten, var Inger Støjberg politisk ordfører frem til 2009, hvor hun blev beskæftigelses- og ligestillingsminister.

Dengang fik hun på Christiansborg tilnavnet "Komiske Inger", fordi hun dækkede over Anders Fogh Rasmussens forhandlinger om at skifte sin post som statsminister ud med posten som Natos generalsekretær, selvom det stod stadig mere klart, hvad der foregik.

Hendes kontante stil og evne til at bide sig fast i en debat passer godt til rollen som politisk ordfører, og derfor lever Inger Støjberg formentlig fint med, at modstandere også gav hende øgenavnet "Støjsenderen".

Hun overtager posten på et tidspunkt, hvor der er et voksende opgør mellem regeringen og Venstre om EU-borgeres ret til at sende den danske børnecheck hjem til børn i hjemlandet. Det slagsmål ventes at fortsætte frem til europaparlamentsvalget i slutningen af maj.

Erfaringerne fra tiden som beskæftigelsesminister kan også blive en hjælp i foråret, hvor beskæftigelsespolitikken ventes at komme til at spille en central rolle i forbindelse med den kommende reform af jobindsatsen.

Ud over Inger Støjberg har Sophie Løhde været nævnt som en mulig afløser for Ellen Trane Nørby.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.