Kirkens Korshær råder illegale indvandrere til sort arbejde

Ledelse

30/03/2017 11:29

Nick Allentoft

På skjult kamera bliver medarbejdere ved Kirkens Korshær fanget i at rådgive illegale om at tage sort arbejde.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

To muldvarpe giver sig i et tv-program ud for at være illegale indvandrere på bunden af det danske samfund.

Med et skjult kamera gemt i tøjet søger de hjælp hos organisationen Kirkens Korshær. Her lyder et af rådene til dem, at de skal søge sort arbejde, hvis de ikke kan klare sig på anden måde.

Det fremgår af klip fra TV2-dokumentaren "Illegal i Danmark".

- Vi kan ikke anbefale sort arbejde. Hvis det er for at overleve, må du gøre, hvad du er nødt til, siger en anonymiseret mandlig medarbejder ved Kirkens Korshær til den ene af de to muldvarper i programmet.

En af muldvarpene har også fået hjælp til at lede efter sort arbejde på en computer.

Rådene kommer fra tre forskellige medarbejdere på Kirkens Korshærs rådgivningscenter, Kompasset.

- Det er ikke lovligt at tage sort arbejde, men det kan du jo gøre, hvis det er den eneste udvej. Jeg vil bare ikke høre om det, siger en kvindelig medarbejder og tager hænderne op for ørerne.

Som konsekvens af afsløringerne har Kirkens Korshær givet de tre medarbejdere en advarsel. Samtidig er der blevet sendt skriftlige retningslinjer rundt i organisationen.

Helle Christiansen, der er chef for organisationen, beklager situationen.

- Straks vi blev bekendt med det i slutningen af februar, tog vi fat i at forbedre kvaliteten. Vi har indskærpet tydeligt, at Kirkens Korshær tager afstand for sort arbejde. Det er farligt for personen og undergravende for samfundet, siger hun til TV2.

Kirkens Korshær får blandt andet penge fra Socialministeriet, og socialminister Mai Mercado (K) har bedt om en redegørelse i sagen.

- For det første skal mennesker, der opholder sig illegalt i landet, slet ikke være her. For det andet skal de på ingen måde opfordres til at lave sort arbejde. Så det er en skævert af de helt store, vi står over for her.

- Jeg har tænkt mig at nærstudere redegørelsen, men jeg har på nuværende tidspunkt ikke indtryk af, at der er tale om en systematisk underløbning af lovgivningen, siger hun til Ritzau.

Hjælpeorganisationen modtager selv offentlige midler til arbejdet med de udsatte mennesker.

Kirkens Korshær blev grundlagt af sognepræst Hans Peter Mollerup i 1912. Organisationen driver herberger og forsorgshjem og står desuden bag væresteder.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce

10/12/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.