"Både i Zürich og i København er antallet af biler blevet mindsket markant, og der er restriktioner for kraftigt forurenende køretøjer som for eksempel dieselbiler, lastbiler og entreprenørmaskiner," lyder det fra miljøorganisationen Friends of the Earth.
"Både i Zürich og i København er antallet af biler blevet mindsket markant, og der er restriktioner for kraftigt forurenende køretøjer som for eksempel dieselbiler, lastbiler og entreprenørmaskiner," lyder det fra miljøorganisationen Friends of the Earth.

København og Zürich bekæmper luftforurening bedst

Bæredygtighed

31/3/15 7:49

Mikkel Sarka

Miljøorganisation dumper flere europæiske byers indsats for at komme luftforurening til livs.

København og Zürich er de storbyer i Europa, der er bedst til at bekæmpe luftforurening. Det viser en undersøgelse, som miljøorganisationen Friends of the Earth har foretaget i 23 vesteuropæiske storbyer.

I den anden ende af skalaen ligger Portugals hovedstad, Lissabon, og Luxembourg, mens Dublin, Glasgow, Madrid og Rom også får kritik for deres indsats for at skabe en renere byluft.

- Lissabon og Luxembourg ligger sidst, fordi deres håndtering af luftforurening kun er halvhjertet, hedder det i en rapport fra Friends of the Earth i Tyskland.

Der er et godt stykke vej op til toppen af listen.

- Både i Zürich og i København er antallet af biler blevet mindsket markant, og der er restriktioner for kraftigt forurenende køretøjer som for eksempel dieselbiler, lastbiler og entreprenørmaskiner, lyder det videre.

Studiet af de mange byer har udmøntet sig i en karakter, som er givet efter det amerikanske skolekaraktersystem, der går fra topkarakter A til D, og så er der F for Failed (ikke-bestået, red.).

Zürich får karakteren B+, mens København og Wien må nøjes med B. Stockholm, Berlin, Helsinki, London, Paris og Stuttgart følger efter.

Dublin, Madrid, Rom og Glasgow dumper alle i undersøgelsen, der er støttet af Det Europæiske Miljøagentur.

Undersøgelsen måler på, hvor gode byerne har været til at reducere partikeludslip, mindske antallet af forurenende køretøjer, indføre renere kollektiv transport og fremme muligheden for at bevæge sig til fods eller på cykel.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.