EU-Kommissionens årlige vækstundersøgelse er så dyster læsning, at der end ikke bliver gjort forsøg på at pakke det ind.
Mens det generelt ser bedre ud i de hidtidige kriselande og i de nyere EU-lande mod øst, er det især store eurolande som Frankrig, Italien og i nogen grad Tyskland, der får mere negative kommentarer med på vejen.
I det generelle billede nedjusterer kommissionen sit vækstskøn for eurozonens økonomi.
Skønnet for i år er en vækst på 0,8 procent, mens det for næste år er 1,1 procent.
Først i 2016 ventes væksten i eurolandene at nå de 1,7 procent, som EU-Kommissionen for bare et halvt år siden mente, man ville nå allerede til næste år.
Den forsinkede økonomiske genrejsning skyldes ifølge kommissionens økonomiske efterårsprognose især, at det går trægt for økonomien i de to store eurolande Frankrig og Italien.
- Trægheden i EU's økonomi er endnu mere udtalt, end de fleste analytikere havde ventet, hedder det blandt andet i et af de sammenfattende afsnit, der også konstaterer, at Juncker-kommissionen tager over "i økonomisk modvind".
- Med faldende tillidsindikatorer siden midt på året (...) og med hårde data, der viser tegn på meget svag økonomisk aktivitet resten af året, bliver det stadig sværere at se opbremsningen i den økonomiske genrejsning alene som en konsekvens af midlertidige faktorer, lyder advarslen.
Om Frankrig skriver kommissionen blandt andet, at der er udsigt til svag vækst i år og til næste år, samt at der ikke umiddelbart er tegn på, at de betydelige offentlige besparelser får bugt med det store offentlige underskud og den voksende gæld.
Konklusionen er, at den økonomiske genrejsning i Frankrig ikke står lige for.
For Italiens vedkommende er kommissionens prognoser på flere punkter et hak mindre positive end den italienske regerings egne forventninger. Kommissionen betegner situationen som "lunken".
I Tyskland konstaterer kommissionen, at økonomien er stagneret i anden halvdel af 2014.
Men forventningen er, at væksten vender gradvist tilbage i EU's største økonomi takket være det, kommissionen kalder "et robust arbejdsmarked", fordelagtige finansieringsvilkår og god efterspørgsel på tyske eksportvarer.
En af de positive historier i den omfattende økonomirapport kommer fra Grækenland, der efter seks års recession endelig vender rundt i 2014. Det er især det private forbrug og eksporten, der driver den økonomiske genrejsning.