Rapport viser, at loven ikke bliver overholdt i 39 procent af de 57 sager, som styrelsen har undersøgt. Eksempelvis blev der i ni sager ikke holdt den lovpligtige børnesamtale.
Rapport viser, at loven ikke bliver overholdt i 39 procent af de 57 sager, som styrelsen har undersøgt. Eksempelvis blev der i ni sager ikke holdt den lovpligtige børnesamtale.

Kommuner begår mange fejl i sager om anbringelse

Ledelse

13/9/14 12:21

Nick Allentoft

I knap fire ud af 10 anbringelsessager bliver lovmæssige krav ikke opfyldt af kommunerne, viser ny rapport.

Det halter for kommunerne med at leve op til loven, når børn og unge flytter fra et anbringelsessted til et andet.

Særligt når drenge og piger skal flytte fra en plejefamilie til en anden eller til en døgninstitution eller lignende, sker der fejl, skriver Jyllands-Posten på baggrund af en rapport fra Ankestyrelsen.

Læs mere om Lars og Laura sagen

Et søskendepar blev tvangsanbragt under kaotiske forhold. Læs historierne i Lars og Laura sagen her.

Rapporten, der bliver offentliggjort lørdag, viser, at loven ikke bliver overholdt i 39 procent af de 57 sager, som styrelsen har undersøgt. Eksempelvis blev der i ni sager ikke holdt den lovpligtige børnesamtale. Dermed risikerer beslutningen om at flytte eller ikke at flytte et barn at blive truffet på et forkert grundlag.

Tallene er ifølge minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold, Manu Sareen (R), uacceptable.

- Det handler om barnets tarv, og det kan ikke gradbøjes på nogen som helst måde, siger han til Jyllands-Posten.

Ministeren vil derfor sætte fokus på problemet ved de kommende satspuljeforhandlinger for 2015 og se på muligheden for at styrke anbringelser af børn inden for eget netværk såsom hos andre familiemedlemmer.

Ifølge en række organisationer er det ikke loven, der er problemet, men derimod kommunerne, som ikke gør det, de skal.

Formand for Kommunernes Landsforenings social- og sundhedsudvalg, Thomas Kastrup-Larsen, erkender, at kommunernes indsats ikke er god nok.

- Hver eneste leder, der sidder ude i de kommunale netværk, skal have 100 procent inde på lystavlen, at det er en vigtig kommunal kerneopgave, og man skal sikre, at lovkravene overholdes, siger han til Jyllands-Posten.

Læs mere om undersøgelsen på Ankestyrelsens hjemmeside.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.