Næstformandsposten løber indtil valget til EU-Parlamentet i 2019.
- Jeg er selvfølgelig glad og stolt over, at det er lykkedes at blive næstformand. Alde i Europa-Parlamentet trænger til nyt blod i sin ledelse, siger Morten Løkkegaard i en pressemeddelelse.
Løkkegaard opnåede ikke valg til EU-Parlamentet i 2014. Men han overtog Ulla Tørnæs' plads, da hun blev uddannelses- og forskningsminister i februar sidste år.
Med posten træder Løkkegaard direkte ind i Alde-gruppens daglige ledelse, som på ugentlig basis lægger linjen for gruppen i EU-Parlamentets arbejde.
- I Alde-gruppen er vi enige om, at vi skal finde fælles europæiske løsninger på de grænseoverskridende problemer.
- Men vi er også forskellige. Og her er det vigtigt, at man kan præge processen tidligt, så vi får klare liberale løsninger, siger Morten Løkkegaard.
I samme forbindelse afgiver Morten Løkkegaard sin post som næstformand i Beskæftigelses- og Socialudvalget.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) påpeger, at Venstre har en lang tradition for at "arbejde engageret og målrettet for et liberalt Europa".
- Med Morten Løkkegaard i gruppeledelsen er vi sikret både kvalitet og fornyelse, samtidig med at vi kan fortsætte den tradition.
- Ved at være en del af Alde-ledelsen får vi endnu bedre muligheder for at varetage Danmarks interesser i Europa-Parlamentet, siger Lars Løkke Rasmussen i meddelelsen.
Morten Løkkegaard var medlem af parlamentet fra 2009-2014. Men ved valget i 2014 gik Venstre et mandat tilbage, og Morten Løkkegaard blev valgt som 1. suppleant.
Det andet Venstre-medlem i parlamentet, Jens Rohde, tog sit mandat med sig, da han skiftede til De Radikale. De Radikale hører også til Alde-gruppen i EU-Parlamentet.
/ritzau/