Medicinalgigant tog dobbeltpris for identisk medicin

Ledelse

15/12/15 8:46

Nick Allentoft

Medicinalselskabet Reckitt Benckiser er blevet dømt i Australien for at vildlede sine kunder.

Den internationale medicinalgigant Reckitt Benckiser er blevet dømt til at stoppe al salg af flere af sine smertestillende produkter i Australien.  Det sker, efter at det er kommet frem, at selskabet har taget dobbeltpris for specialpiller, der slet ikke var specielle. Det skriver The Guardian.

Domstolen i Australien har fundet, at selskabet har vildledt sine kunder ved at bilde dem ind, at smertestillende piller markedsført mod specielle typer smerter var anderledes end selskabets helt almindelige smertestillende piller.

Reckitt Benckiser har solgt medicinen Nurofen i specielle pakninger målrettet mod eksempelvis menstruationssmerter, migræne eller rygsmerter. Selskabet har taget op mod dobbelt så meget for disse pakninger som for almindeligt Nurofen.

Det aktive stof i pillerne, Ibuprofen, og mængden af det er dog helt identisk med de almindelige smertestillende piller, selskabet sælger.

- Vi er bekymrede over, at nogle kunder har købt produktet i den tro, at det var specielt udviklet imod bestemte typer smerter, som angivet på pakningerne, uden at det var tilfældet.

Det siger formand for den australske konkurrence- og forbrugerkommission Rod Sims ifølge The Guardian og understreger, at specialprodukterne blev solgt markant dyrere end almindelige Nurofen.

Reckitt Benckiser forsvarer sig med, at pakningerne er efterspurgt af kunderne. Til BBC siger selskabet:

- Forbrugerundersøgelser indikerer, at ni ud af ti forbrugere leder efter smertestillende til en bestemt type smerter og syv ud af ti siger, at specifikke pakninger hjælper dem med at bestemme hvilket produkt, der er bedst for dem.

Reckitt Benckiser er bedst kendt i Danmark for lægemidlerne Strepsil og Galieve.

/ritzau/

Annonce