Angela Merkel har passeret en af en række udfordringer på en lang og knoldet vej mod dannelsen af en tysk regering.
Hendes kristenkonservative parti CDU har søndag aften indgået et kompromis om en fremtidig asylpolitik med søsterpartiet CSU.
Partierne er enige om at indføre en øvre grænse for antallet af asylansøgere til Tyskland på 200.000 årligt, erfarer nyhedsbureauet dpa.
En øvre grænse og en strammere asylpolitik har været et krav fra CSU.
Horst Seehofer, lederen af det bayerske parti, har netop krævet en grænse på 200.000 asylansøgere om året.
Kompromisset skal, håber de to partier, bane vej for en omfattende EU-løsning på problemet med migranter og flygtninge, som de seneste år er kommet i stort antal til Europa.
Det har hidtil været umuligt at samle alle EU-lande om en løsning.
CDU og CSU er samlet søndag for at høvle større knaster ned, før de indleder sonderinger med det liberale FDP og De Grønne om en regeringsdannelse.
I forvejen kan det blive svært at forene de to øvrige partier i koalitionen, men først må de to kristenkonservative partier være enige om et grundlag.
Merkel og Seehofer talte sammen søndag, inden de to partier mødtes.
Angela Merkels CDU vandt valget 24. september.
Men partiets tidligere regeringspartner SDP havde et katastrofalt valg. Samtidig stormede det indvandrings- og EU-kritiske Alternative für Deutschland ind i Forbundsdagen for første gang.
Det betyder, at Merkel har store udfordringer med at samle en regering.
CDU forsøger nu at samle en såkaldt Jamaica-koalition, hvis navn kommer af partifarverne for kristendemokraterne (sort), FDP (gul) og De Grønne (grøn).
/ritzau/dpa