Morten Bødskov: Jeg var gerne fortsat i jobbet

Ledelse

10/12/13 2:11

Freja Eriksen

Justitsministeren ville gerne være blevet på posten. Men det var umuligt uden tillid fra Folketinget.

Den afgående justitsminister Morten Bødskov (S) har udsendt en kortfattet pressemeddelelse, hvor han bekræfter, at han vil træde tilbage fra sin stilling, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vender tilbage fra Sydafrika onsdag. 

Morten Bødskov tager dermed konsekvensen af, at regeringens støtteparti, Enhedslisten, ikke længere har tillid til ham, selvom han egentlig gerne ville være blevet siddende.

- Når et flertal i Folketinget ikke længere har tillid til mig som minister, må jeg tage konsekvensen. Jeg har været utrolig glad for at være justitsminister og var gerne fortsat i jobbet. Men nu vil jeg træde til side, så en anden kan tage over, siger Bødskov i pressemeddelelsen.

Helle Thorning-Schmidt er tirsdag i Sydafrika, hvor hun deltager i en mindehøjtidelighed for den tidligere sydafrikanske præsident, Nelson Mandela.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.