Nets øger indtjeningen

Infrastruktur

09/11/17 7:32

Nick Allentoft

Dankortets ejer, Nets, øgede omsætningen pænt i de første ni måneder af 2017, viser regnskab.

Nets, der står bag dankortet, har øget sin omsætning pænt i de første ni måneder af 2017. Samtidig er nettoresultatet eksploderet - dog på baggrund af lette sammenligningstal.

Det viser regnskabet, der netop er offentliggjort.

- Jeg er tilfreds med en overordnede udvikling i tredje kvartal og specielt med væksten i salget til selskaber. Antallet af transaktioner fortsatte sin positive udvikling i alle divisioner, skriver Nets administrerende direktør Bo Nilsson i regnskabet.

Omsætningen steg til 5,8 milliarder kroner i de første ni måneder af 2017, hvilket er et hop på 5,5 procent.

Nettoresultatet steg voldsomt til et plus på 795 millioner kroner mod et underskud i de første ni måneder af 2016 på 807 millioner kroner.

Det hænger dog sammen med, at Nets brugte 1,2 milliarder kroner på at blive børsnoteret sidste år. En notering selskabet kunne have sparet sig, da det allerede er ved at blive købt af børsen igen.

Den meste kendte del af Nets forretning, "Merchant Services", der dækker over dankort og betalinger i butikker, øgede sin omsætning med 10 procent til 1,9 milliarder kroner.

Nets står for kortterminaler i over 300.000 butikker Norden over, og de blev brugt flittigt i årets første ni måneder. Samlet steg værdien af transaktioner i den del af Nets' forretning til voldsomme 387 milliarder kroner, et hop på over 10 procent.

I divisionen "Corporate Services", der blandt andet tæller Betalingsservice og eFaktura, voksede omsætningen med små fem procent til 2,2 milliarder kroner i årets første ni måneder.

Samlet var der 688 millioner transaktioner i divisionen, og det var 34 millioner mere end i samme periode sidste år.

Nets fastholder sine finansielle forventninger til hele året. 

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce